Gå direkt till Nyheten (Stora framgångar i kanotmaraton-SM)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stora framgångar i kanotmaraton-SM

Publicerad Tuesday, 02 August 2011, 09:31 av Redaktionen

Flera medaljer i årets SM-tävlingar i kanotmaraton gick till Lidköping.

Årets SM tävlingar i kanotmaraton arrangerades mitt i Örebro. Arrangörerna Örebro kanotförening hade verkligen utnyttjat allra bästa delarna av Svartåns vatten och lyftmomentet skedde precis framför slottet. En publikvänlig bana som men en utmaning för de tävlande med låga broar, delvis grunda vatten gjorde SM tävlingarna till en folkfest. Det var trångt och flera kanotister fick bryta efter ha vält med sin kanot.

Många medaljer gick till Lidköpings kanotförening, LKF bl.a. genom Adam Wedebrand och Oskar Blad som i K2 H 14 efter en kamp om silvret under hela loppet men fick nöja sig med brons, vilket var överraskande bra prestation.
Oskar Blad har utvecklats mycket positivt under säsongen och paddlade också starkt på lördagen där han också fick brons i K1.

Landslagskanotisten Annie Johansson tog dubbla silver både individuellt och i K2 tillsammans med Karolina Bjernfelt Sjöstedt i juniorklassen. 

Silver till Gustav Smedman i H 16 som fick en tuff start och hamnade mitt i startfältet men paddlade snabbt upp sig till en fjärde plats efter första varvet. På sista varvet gick Gustav förbi och klarade till sist en välförtjänt silvermedalj.

Sofia Bodner och Fanny Lilja ställde upp i K2 och paddlade till sig bronsmedaljen. Gustav, Fanny och Sofia fick snabbt packa väskorna på söndagen för att kunna delta i landslagslägret som startade i måndags där syftet är att trimma ihop laget inför kanot NM i Jönköping 12-13 augusti.

De yngsta tjejerna gjorde fantastiskt fina resultat i K2 där det blev guldmedaljer både i D 14 för Vilma Westberg/ Mäta Olsén och i D 12 för Hedda Henriksson/Anna Olsson Guld. Anna Olsson gjorde även ett bra lopp i K1 och kämpade till sig en bronsmedalj. Bland de yngsta killarna så lyckades William Lilja ta silver i svenska ungdomscupen.

Det är ingen vila för Lidköpings kanotister, redan till helgen är det hemmatävling på Lidan, då i Svenska ungdomscupen med 500 m lopp på lördagen och maraton under söndagen. Flera hundra tävlande väntas komma där även nordiska länder är inbjudna.

Några av medaljörerna i svenska junior och ungdomscupen.
Från vänster Gustav Smedman P 96 guld, William Lilja P 00 silver, Oskar Blad P 98 brons, Annie Johansson junior silver, Anna Olsson F 99 brons. Filip Ekblad brons Nelo mix cupen tillsammans med Annie Johansson. Bilden är klickbar till större format.

Resultat vid tävlingarna i Örebro

D 18 K 1 kanotmaraton SM
Annie Johansson silver

H 18 K 1 kanotmaraton SM
Fredrik Johansson 10:a
Filip Ekblad 11:a

H 16 K 1 kanotmaraton SM
Gustav Smedman Silver

H 14 K 1 kanotmaraton SM i Örebro
Oskar Blad 9:a
Adam Wedebrand 10:a

D 14 K 1 kanotmaraton SM i Örebro
Vilma Westberg 10:a

H 12 K 1 kanotmaraton SM i Örebro
William Lilja 4:a

D 12 K 1 kanotmaraton SM i Örebro
Anna Olsson 6:a
Hedda Henriksson 8:a
Märta Olsén 9:a

D 18 K 2 kanotmaraton SM
Annie Johansson/Karolina Bjernfelt Sjöstedt Silver

D 16 K 2 kanotmaraton SM
Fanny Lilja/Sofia Bodner Brons

H 14 K 2 kanotmaraton SM
Oskar Blad/ Adam Wedebrand Brons

D 14 K 2  kanotmaraton SM
Vilma Westberg/ Mäta Olsén Guld

D 12 K 2  kanotmaraton SM
Hedda Henriksson /Anna Olsson Guld

K 2 Örebropaddeln
Mikael Olsén/ David Sigurd Silver

Svenska ungdomscupen maraton K1
Gustav Smedman P-96 Guld
Oskar Blad P-98 Brons
William Lilja P-00 Silver
Anna Olsson F-99 Brons
 
Nelo Mixcup K 2
Annie Johansson/ Filip Ekblad brons
Fanny Lilja/ Frdrik Johansson 7:a
Karolina Sjöstedt Bjernfeldt/ Gustav Smedman 10:a

– Jan Fransson