Gå direkt till Nyheten (Ryttartävlingar i Lidköping kommande helg)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ryttartävlingar i Lidköping kommande helg

Publicerad Wednesday, 03 August 2011, 07:23 av Björn Smitterberg

300 starter blir det när Lidköpings Ridklubb på fredag, lördag och söndag arrangerar tävlingar i sina hagar vid Kartåsen. Ridhusen är under ombyggnad så det här är helt och hållet ett utomhusevenemang.

Tävlingarna har nationell status och drar deltagare från större delen av södra Sverige.

– Vi har detta år flyttat tävlingarna från sista helgen i augusti till denna helgen, för att inte konkurrera med en annan stor tävling i västsverige, skriver LRK:s Birgitta Ekmark till pressen.

Vi håller tummarna för att  vädergudarna står oss bi och ger oss vackert väder och inget regn. De två senaste åren har det regnat mycket så vi har då fått flytta in tävlingarna. I år har vi inte den möjligheten då våra ridhuset inte är riktigt klara än. I juni när vi skulle haft tävlingar på utebanan fick vi ställa in pga regn, .

Flera av LRK:s ryttare som kommer till start:

Lisa Sigurd gör två starter med Källebackens Ikaros och Charlie Brown,
Amanda Albrektsson två starter med Cooper,
Jenny Gustafsson fyra starter med Werilette och Cournette,
Olly Swärd-Poucette fyra starter med Come Zi Come Za,
Johanna Wahlin-Eriksson tre starter med Paroussia 

Tre klasser avgörs per dag mellan höjderna 1,20 m upp till 1,40 som är avslutningsklassen på söndag. 

– Första klassen på fredag börjar kl 15 och det blir tre klasser mellan 1,20 m och 1,30 m. Vi har 87 anmälda starter och hemmahopp under fredagen är Lisa Sigurd som startar i 1,20 klassen med båda sina hästar Källebackens Ikaros och Charlie Brown. Dessutom har vi Amanda Albrektsson på Cooper som startar i både 1,20 m och 1,25 m klassen. Vi håller tummarna för de unga tjejerna.

– På lördag startar tävlingarna kl 10 med 1,20 m klassen. Totalt under dagen har vi 133 anmälda starter ganska jämnt fördelade mellan de tre klasserna. Där har vi Jenny Gustafsson på Werilette från LRK, som också är en ung lovande ryttare som brukar slåss om prisrosetterna. Nästa klass är 1,30 m och där har vi välkända LRKnamn som Olly Swärd-Poucette med Come Zi Come Za och Johanna Wahlin-Eriksson på Paroussia, båda vill garanterat vara med och slåss om segern och kan göra snabba omhoppningar.

– Sista klassen för dagen är en 1,35 m hoppning och även här har Olly Swärd-Poucette och Johanna Wahlin-Eriksson anmält sig med samma hästar. Vi håller tummarna för tjejerna.

– På söndagen startar tävlingarna kl 10 med en 1,20 m klass och där har LRK:s Jenny Gustafsson anmält två starter; en med Werilette och en med Cournette. Nästa klass 1,30 m klassen har vi Olly Swärd-Poucette och Jenny Gustafsson som hemmahopp och i sista klassen 1,40 m; har vi två LRK-ryttare – det är  Johanna Wahlin-Eriksson och Olly Swärd-Poucette.

– Totalt under dagen har vi 79 starter anmälda. Mycket roligt att vi har hemmaryttare i alla klasser och att vi kan se hur de börjar krypa uppåt i klasserna och höjer svårighetsgraden och har lyckats utvecklas tillsammans med sina hästar. Vi håller tummarna för snygga ritter och placeringar för våra LRK- ekipage, skriver Birgitta Ekmark.

– Vi har såklart några välkända namn i startlistorna:
Linda Malm Groen
Emma Emanuelsson
Janni Pettersson
Rickard Rådås
Jennikka Päivinen
Sofia Ivehag
Louise Skogsberg
Johan Lundh