Gå direkt till Nyheten (Villa har klart med ny forward)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Villa har klart med ny forward

Publicerad Wednesday, 03 August 2011, 21:34 av Redaktionen

Villa Lidköping har gjort klart med Erik Olovsson om ett kontrakt på 1 + 1 år.

Erik Olovsson är från Norrbotten och har Kalix som moderklubb anslöt till Villa redan i måndags.

– I Erik tror vi oss funnit en forward som kan ge oss ytterligare en dimension i vårt anfallsspel, han är en stor och stark (190cm/90kg) genombrottsspelare som också kan användas som targetplayer där fram, säger Villas Klubbchef Jonas Johansson.

– Vi har idag kanske ett av Sveriges bästa anfall med relativt små och tekniska spelare, Erik är mer fysisk och vi kan få ett mer varierat anfallsspel än med befintliga forwards.

Erik Olovsson som är 28 år spelade senaste säsongen för Ale Surte i Allsvenskans södergrupp, men kommer från början från Kalix, där han spelade tre säsonger i högsta serien för dem innan flyttlasset gick mot Söderhamn och Broberg.

I Broberg blev det tre säsonger, 74 serie- och slutspelsmatcher och 42 poäng (27 mål och 15 ass.).

Efter detta representerade han Bollnäs, där blev det 36 seriematcher och 28 poäng (20 mål och 8 ass.) på en och en halv säsong. I slutet av säsongen 2009/2010 representerade han Ljusdal i Allsvenskan och svarade då för 5 mål på fyra matcher. Senaste säsongen spelade han i Ale Surte och var en av de stora anledningarna till att de tog sig hela vägen till elitseriekval mot IFK Vänersborg. I Ale Surte spelade Erik 24 matcher i serien och kvalet, han svarade då för 57 poäng (41 mål och 16 assist).