Gå direkt till Nyheten (Lidköpingsambassadörer satsar på Göteneföretag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpingsambassadörer satsar på Göteneföretag

Publicerad Thursday, 04 August 2011, 06:39 av Redaktionen

Elogistik i Götene har fått in nytt kapital på flera sätt. Ett av dem är att Lidköping Invest AB gör en stor satsning.

Lidköping Invest AB har bildats av Lidköpingsambassadörerna som för övrigt har en träff i Lidköping på fredag. Då kommer även Elogistik att medverka.

Elogistik har sedan tidigare bl a Encubator Holding AB som delägare och nu går även Danske Bank och Almi Väst in med kapital i företaget som finns i det som tidigare var Semper i Götene.

Elogistiks affärsidé är att vara lager och distributör åt flera andra företag – inte minst näthandlare. Företaget tar hand om och effektuerar beställningar.

I ett pressmeddelande säger Jonas Berggren, VD på Elogistik, att finansieringen är en viktig pusselbit för att bygga vidare på företags iden som han kallar tredjepartslogistikföretag. Kunderna finns i hela landet och Götene anses vara perfekt placering.

Det framgår inte av pressmeddelandet hur stor satsning som görs av Lidköping Invest AB, eller hur stort delägarskapet är.Torbjörn Rundqvist är VD för Lidköping Invest och även spindel i nätet för Lidköpingsambassadörerna. Han säger att Elogistiks nya ledning har alla förutsättningar att snabbt skapa lönsamhet. Här finns enligt Rundqvist alla delar som Lidköping Invest efterfrågar samtidigt som företaget finns i Lidköpings omnejd.