Gå direkt till Nyheten (Fredagens ryttartävlingar i Lidköping
Birgitta Ekmar sammanfattar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fredagens ryttartävlingar i Lidköping
Birgitta Ekmar sammanfattar

Publicerad Sunday, 07 August 2011, 10:05 av Redaktionen

Brgitta Ekmark sammanfattar fredagens tävlingar på LRK-banan.

Klass 1 1,20 m

Dagens tävlingar inleddes med 1,20 hoppning där 28 ekipage kom till start och 12 st. i unghästklassen. LRK hade tre ryttare i denna klass; Lisa Sigurd med sina två hästar Källebackens Ikaros och Charlie Brown, Amanda Albrektsson på Cooper, samt Per-Olof Larsson på Liberthon

Lisa lyckades bäst med Ikaros idag som gick felfritt i grunden men fick 5 fel i omhoppningen och placerade sig på 10 plats. Lite otur idag då Lisa brukar vara mycket vass i omhoppningen.
Amanda fick en rivning i grunden och var lite missnöjd, men det är bara att komma igen till nästa klass.

Klass 2 1,25 m

Här hade vi 39 ekipage som kom till start och fyra st. i unghästklassen.

I denna klass var det endast en LRK ryttare; Amanda Albrektsson på Cooper. Svårighetsgraden var större i denna klass, men Amanda och Cooper var också mer tända och gjorde en mycket bra runda, samstämt och fint och gick felfritt i grunden och fick ett oturligt nedslag i omhoppningen och slutade på 15e plats lite utanför placering. Amanda var ändå nöjd med denna omgång då samspelet fungerade bra med Cooper.

Rickard Rådås med rötterna i Lidköping.
Foto: Rbecka Ekmark – bilden är klickbar till större format.

Vi fick se många fina ritter men alla ryttare blev helt utklassade av Rickard Rådås, som rider för Kungsbacka RK. Rickard är bördig ifrån Lidköping med rötterna i Råda som efternamnet ger ledtrådar om. Rickard startade klassen först med hästen Cattica BIC. En liten smidig häst som lätt hoppar över hindren som en smidig katt. Tillsammans gjorde de en samlad runda och var felfria efter omhoppningen med tiden 23,54 s. Den tiden höll ända till Rickard Rådås dök upp nästa gång, på hästen Con Air BIC. Rickard gjorde nu en ännu bättre runda, gick dubbelnolla och fick tiden 23,36 s. Här är det värt att nämna att dessa två hästar är uppfödda och ägda av LRKmedlemmen Bengt Corneliusson. LRK har inte bara duktiga ryttare utan också duktiga uppfödare som kan få fram bra hästmaterial. Rickard gick ut som näst sista startande i klassen och gjorde ytterligare en dubbelnolla med tiden 23,42 s och placerade sig mellan sina två tidigare starter. Vilken härlig utdelning för Rickard – de tre översta platserna på prispallen var vikta för honom. Amanda Ericsson, som rider för Ryttarkamraterna i Varberg tog hand om fjärde och femteplatsen med två fina dubbelnollor med hästarna Dadais Van Het Kastanjeh och Celebrity Alice. Amanda var nog inte alltför ledsen över att bli slagen av Rickard då det är hennes pojkvän – så bra utdelning i familjen kan man säga!

Klass 3 1,30 unghäst

Här hade vi endast två ekipage som kom till start och ingen av dem gjorde några lyckosamma rundor. En klass för unghästar som behöver felfria rundor för framtida större uppgifter, men ingen lyckades särskilt väl idag.