Gå direkt till Nyheten (Svår-ridet på sista dagen för LRK-tävlingen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Svår-ridet på sista dagen för LRK-tävlingen

Publicerad Sunday, 07 August 2011, 19:01 av Redaktionen

Tyvärr var vädrets makter inte riktigt på vår sida idag utan vi fick leva med ett fint stilla regn som gjorde banan lite mer svårriden då det blir halt på gräs och upprivna grästuvor. Då fick banbyggare Christer Kling och banpersonalen jobba lite hårdare för att variera placeringen av hinder så att förutsättningen för ekipagen blev så bra som möjligt.
Det här är Birgitta Ekmarks rapport från söndagens ryttartävlingar.

Klass 7 1,20 m

Dagen började med en 1,20 klass där vi hade 15 ekipage som kom till start, samt sex stycken i unghästklassen.
Från LRK hade vi Jenny Gustafsson som gjorde två starter med Cournette och Werilette. Klassen hade fyra placerade och här gällde det snabbast runt och minst fel. Klassen hade endast fyra felfria ekipage och de var också placerade.

Vann gjorde Sara Ekman, från Kungsbacka RK, med Dream Purple Music. Ekipaget red snabbast och felfritt med tiden 55,41 s. Sara och Dream Purple Music har tävlat alla tre dagarna. De hamnade precis utanför placering i fredags efter en felfri ritt, men i lördags knep de sjätteplatsen i 1,30 m och idag vann de dagens första klass. Tvåa kom Anna Blennermark, från Trollhättans SR, på Vrijminka. De red också felfritt men aningens långsammare och fick se sig slagna med tiden 55,56 s.

Tyvärr fick vi inte se Jenny Gustafsson på placering i dag men hon kommer igen och slåss om prisrosetterna i Lilla Edet nästa helg.

I unghäst klassen är det värt att nämna Rickard Rådås, från Kungsbacka Rk, som här startade Citty Cat BIC; Bengt och Inger Korneliussons häst, och gjorde det mycket bra. En snygg och felfri runda renderade en rosett och bådar gott för framtida tävlingsrundor.

Klass 8 1,30 m

Då regnet still föll från himlen så fick vi tyvärr en del strykningar i denna klass. Av 28 föranmälda ekipage kom 17 st till start. I unghästklassen var det tre anmäld och två kom till start. 10 stycken red felfritt i grundomgången och fick slåss om de fem placeringarna i omhoppningen.

LRK hade här endast Olly Swärd-Poucette med Come Zi Come Za som kom till start. Det såg samlat och säkert ut, men oturligt nog rev de det sista hindret och fick inte vara med och slåss om prisrosetterna.

Flitigast i denna klass var Rickard Rådås som tävlade med tre hästar, två gick till omhoppning och bäst lyckades han med Bengt och Inger Korneliussons häst Con Air BIC. Han var snabbast och felfritt runt på tiden 31,85 s. Con Air BIC, som han för övrigt vann 1,25 klassen med i fredags. Amanda Ericsson, från Ryttarkamraterna i Varberg red också bra, men fick se sig slagen av pojkvännen denna gång också. Amanda kom tvåa med hästen Dadais van Het Kastanjeh och dubbelnolla med tiden 32,84 s. Amanda placerade sig även med hästen Zilarnas Boy H. Ekipaget gjorde en dubbelnolla men en långsammare tid 39,78 s, vilket räckte till 5e och sista placering i denna klass.

Klass 9 1,40 m

Nu slutade det regna och förutsättningarna kändes genast bättre.

Klassen hade bedömningen A:1a Winning Round, vilket innebär en grundomgång och sen en omhoppning med alla felfria eller med ett procentuellt antal som tar med sig sina fel från grundomgången.

Amanda Eriksson, Ryttarkamraterna i Varberg på hästen Kalle i sista klassen 1,40. Sista hindret i grunden och omhoppningen : trippelbarren.
Fotograf Rebecka Ekmark – bilden är klickbar till större format.

Det var 26 anmälda men pga den regniga förmiddagen fick vi bara 12 st ekipage som kom till start. LRK hade två ryttare anmälda Olly Swärd-Poucette på Come Zi Come Za och Johanna Wahlin Eriksson på Paroussia. När grundomgången var riden hade vi två ryttare på felfritt; Fanny Knutsson, Märsta Rk, på hästen El Capricho Atormentado och Amanda Ericsson, Ryttarkamraterna i Varberg, på Kalle. Då det var tre ekipage som gick till omhoppning fick den med 4 fel och snabbast tid kvala in och det var Olly SwärdPoucette med Come Zi Come Za. Olly rev lite oturligt första hindret i omhoppningen och slutade på totalt 8 fel och var därmed borta ur segerstriden. Helt lottlös blev nu inte Olly som slutade på en snygg tredjeplats. Det är inte så tokigt, när vi tävlar på så höga höjder som 1,40!

Nu var det upp till Fanny och Amanda att göra upp om den åtråvärda gul/blå segerrosetten. Båda ryttarna satsade på felfritt men Amanda red klart kortare väg och vann med en hel sekund på hästen Kalle. En slitsam helg för Amanda men hon kan känna sig nöjd då hon fått bra utdelning med många placeringar och toppade med vinst högsta klassen på ett mycket snyggt och välridet sätt. Grattis!

När prisutdelning och segervarv var avklarat öppnade sig himlen åter och det regnade igen. Nu var det bara för banpersonal att plocka in allt och känna sig belåtna med att vi detta år trots allt kunde genomföra tävlingarna utomhus.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kerca
Gäst
Kerca
8 August, 2011 08:19

Fantastiskt av LRK att genomföra tävlingarna på ett så bra sätt trots att vädrets makter gjorde allt för att jävlas. Bra jobbat, nu är det bara att vänta på nästa stora tävling i nya ridhuset.