Gå direkt till Nyheten (Rapport från jätteläger – Levenescouter var med)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Rapport från jätteläger – Levenescouter var med

Publicerad Monday, 08 August 2011, 11:29 av Redaktionen

Att under tre dygn få umgås med scouter från Mexico, England, Angola, Bangladesh, Italien, Belgien, Japan och ytterligare 18 länder gav NSF-scouterna i Levene, Nossebro, Timmersdala, Skövde och Skultorp, minnen som dom kommer att bära med sig resten av livet.

Camp in Camp-lägret blev en otrolig upplevelse för de svenska lägerdeltagarna. Att lära känna och ha aktivíteter tillsammans med scouter från så många olika länder gav en gemensam glädje som inte går att beskriva.

På lägrets Marknadsdag fick scouterna bland annat hjälpa till att baka en halv meter hög spettekaka och prova på att hugga i sten.

När det tredje utländska gänget kom på besök från Världsscoutjamboreen kände sig scouterna säkrare på engelskan och det var lättare att förstå varandra även om långt ifrån alla gästande scouter kunde prata engelska. Ett och annat franskt och japanskt ord har också fastnat i minnet.

Totalt gästades lägret av 300 utländska scouter.

Som tack för gästvänligheten fick de svenska scouterna, under en dag, besöka Världsscoutjamboreen och delta i lägrets kulturfestivaldag. Där provsmakade man mat från alla världens hörn, åkte slänggunga och pariserhjul à la Hedenhös och gjorde mycket annat kul. Som avslutning på dagen bjöd Jamboreen på en konsert där Timbuktu och Hoffmaestro uppträdde. Nästan 50.000 scouter deltog i konserten vilket blev en fantastisk avslutning på det veckolånga Camp in Camp-lägret.

Elin Abelsson, Patricia Persson och Oliver Eriksson, från Levenescouterna, bekantar sig med några av våra 300 utländska gäster.

– Sibban Andersson