Gå direkt till Nyheten (983 meter danspromenad i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

983 meter danspromenad i Lidköping

Publicerad Thursday, 11 August 2011, 01:37 av Redaktionen

Dancewalks är en serie platsspecifika danskonstverk utvecklade av koreografen Anna Asplind. Joel Alter och Thomas Cousous har komponerat musik till verken som har producerats i städer som Berlin, Reykjavik, Borås, Göteborg och nu senast längs Pilgrimsleden vid Skara.  Innebörden med dessa uppsättningar är att lära känna städer och platser på ett annorlunda sätt där man blandar musik och historia med dansanta inslag i promenaden. Genom instruktioner från en mp3-spelare rör du dig i och med staden, med start vid Järnvägsbron och avslut i Stadsträdgården.

Arkitekturen, musiken, staden och människorna i den inspirerar dig till att vidga begreppet dans. Det är en upplevelse för de som gör promenaden och för de som råkar passera förbi fungerar dancewalken som en installation i det offentliga rummet. Promenaden knyter samman kultur- och porslinfestivalens områden och berör historiska platser i Lidköping.

Anmälan görs hos turistbyrån där det finns 10st mp3-spelare tillgängliga för de som vill gå promenaden.

Denna unika upplevelse skall finnas tillgänglig under en 2-års period för de som önskar gå promenaden. Start i Lidköping i dag klockan 13.

Pressmeddelande