Gå direkt till Nyheten (Kinesiskt i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kinesiskt i Lidköping

Publicerad Thursday, 11 August 2011, 14:04 av Björn Smitterberg

En grupp kineser är just nu på besök i Lidköping. De kommer från kommunen Xindu som Lidköping har ett samarbetsavtal med.

Xindu är en del av storstaden Chendu som bl a är delägare i Volvo. Den kinesiska delegationen besöker just nu Göteborg och har kompletterat det med ett besök i Lidköping. I dag har bl a biogasanläggningen vid Kartåsen och Värmeverket fått besök av gruppen som följs av en grupp med Lidköpingspolitiker. I kväll är kineserna gäster när Kultur- och Porslinsfestivalen invigs i Stadsträdgården.

Gruppen reser vidare under fredagen. Kommunalrådet Kjell Hedvall var i vintras på besök i Xindu tillsammans med Hasse Karlsson från den utbildning i internationell handel som finns i Lidköping. Då överenskoms om ett samarbete.

Läs mer:

Kjell Hedvall berättar om besöket i Chendu:
”Världsstad i klass med New York”
Skriven fredag, april 22nd, 2011