Gå direkt till Nyheten (Andreas från Lidköping Europatvåa i Motocross igen!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Andreas från Lidköping Europatvåa i Motocross igen!

Publicerad Friday, 12 August 2011, 09:02 av Redaktionen

I helgen som gick avgjordes Europeean Twinshock Cup i Linköping. Som vi rapporterat om tidigare var Andreas Beltin med i medaljstriden efter tidigare deltävlingar i Tyskland,Danmark och Holland tidigare i år.

Han låg trea i tabellen efter Tino Eissner, Tyskland, och Peter Driessen, Holland, med chans att avancera. Inför finalen var Andreas Beltin på hugget,och hans Maico var preparerad till max, här skulle köras!!

Inför det sista heatet för helgen stod det klart att Andreas Beltin måste ta sju poäng mot Driessen för att avancera till andra plats, den mycket rutinerade tysken Eissner hade säkrat guldet och var ohotad.

Heatet gick i hällande ösregn, (som slutade strax efter målgång), och Andreas Beltin trivdes som fisken i vattnet(!?) på den blöta banan, medans Driessen inte var så bekväm!

Andreas Beltin gick i mål på andra plats, Driessen blev sexa,och därmed tog Beltin sju poäng till Driessen! De bägge slutade på 345 poäng i totalen, men i.o.m Andreas Beltins bättre placering i sista heatet gjorde det att andra platsen gick till honom! Tala om små marginaler efter en hel säsong!

Detta är tredje året Andreas Beltin kommer tvåa efter Eissner, och han är ruskigt nöjd med detta med tanke på det tuffa motståndet och en inte så bra start på säsongen.

– I nästa års Europacup ska dock guldet gå till Sverige!

Anders Jonasson-Beltin – bilden – slutade på 12:e plats i totalen, och är mycket nöjd med detta resultat!

Nu fortsätter året med det svenska Riksmästerskapet i Twinshock, deltävling 2 går i Arlanda nu till helgen. Andreas Beltin ligger trea med lika poäng som tvåan,och Anders Jonasson-Beltin ligger tia.

– Vi håller tummarna och ser fram emot bra tävlingar.