Gå direkt till Nyheten (Triathlon på Kållandsö: Alla tävlade i elitklassen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Triathlon på Kållandsö: Alla tävlade i elitklassen

Publicerad Sunday, 14 August 2011, 21:07 av Redaktionen

För andra året i rad anordnades Läckötorpa-triathlon på Kållandsö. Tävlingen är en lokalt anordnad festlighet för bygden, men även allmänheten är varmt välkomna att delta. Gammal som ung kan delta eftersom det finns en motionsklass och en elitklass. Triathlonen ägde rum på fredagskvällen.

Tio deltagare cyklade 5,5 km, löpte 2,5 km och simmade 200 meter. Ingen deltog i motionsklassen där löpningen och simningen är kortare sträckor. I år var banans start och mål vid Sandviken där publiken kunde heja på vid grenväxlingarna. Efter tävlingen kunde deltagarna och även publik bada bastu och grilla. Kvällen avslutades med prisutdelning och månåskådning i teleskop, denna vackra kväll då fullmånen sken över Kinneviken.

På första plats kom nykomlingen Tobias Egle från Göteborg. Tobias Egle gick ut starkt redan vid första etappen cykling och därefter visade ett lätt löpsteg.

Inte långt efter på andra plats kom Lidköpingsgrabben, Pontus Persson. Pontus Persson genomförde en stark uppvisning i vattnet då han simmade med skorna på och var nära att knipa åt sig förstaplatsen.

På tredje plats kom Nick Nemetz, hemmahörande i USA och var nu på Kållandsö på besök.

På fjärde plats kom Olivia Segerqvist, Kållandsö och var första tjejen i mål. Tjejerna gjorde ett tufft motstånd mot killarna överlag. Förra årets segrare, Patrik Andersson, Lidköping kom på en femte plats. Han kunde inte försvara sin titel i år på grund av en knäskada, men imponerade i gång vid löpsträckan.

Övriga deltagare: Simon Persson, Lidköping, Louise och Monica Stauber-Näslund, Lidköping, Josefin Lång, Lidköping, och Stina Svanström, Lidköping.

– Magdalena Segerqvist