Gå direkt till Nyheten (Johan klättrade till tredjeplats i EM i rallycross)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Johan klättrade till tredjeplats i EM i rallycross

Publicerad Monday, 15 August 2011, 14:59 av Redaktionen

Säsongens sjätte och sjunde EM-deltävlingar i Rallycross avgjordes över två helger i Belgien och Holland. Johan Larsson från Götene MK gjorde två starka insatser och lyckades ta sig upp på en 3:e plats i EM-serien.

Johan Larsson åkte till Belgien med goda minnen från fjolårets tävling. Årets tävling började också bra med stabila topptider under lördagen. En tuffare söndag gjorde att Johan Larsson fick köra B-final, där han sedan körde in som trea. Ett ganska bra resultat med tanke på att de tuffaste konkurrenterna i sammandraget var bakom.

Hollands bana var helt ny för Johan och de inledande träningspassen var enormt viktiga. En plötslig regnskur gjorde att Johan Larsson fick att avbryta sitt tidskval och starta längst ut i den första kvalomgången. Trots den usla inledningen på tävlingen lyckades han klättra upp i regnvädret och sluta som fyra i B-finalen, efter att ha vunnit C-finalen.

Återigen var resultatet bra för sammandraget och Johan Larsson klättrade upp till 3:e plats i EM.

Kampen om EM-medaljerna fortsätter i Österrike och Polen i början på september.

Foto: RallycrossWorld.com – Bilden är klickbar till större format.