Gå direkt till Nyheten (Nio nordiska kanotmedaljer till Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nio nordiska kanotmedaljer till Lidköping

Publicerad Monday, 15 August 2011, 07:11 av Redaktionen

Nordiska mästerskapen i kanotracing har avgjorta i Jönköping. Totalt var det mer än 200 kanotister från fyra nordiska länder på plats. Lidköpings Kanotförening hade inte mindre än sju kanotister med i landslagstruppen. Alla Lidköpings kanotister gjorde fina prestationer i den tuffa konkurrensen och nio NM-medaljer fanns med på vägen hem till Lidköping.

– Jag är som helhet väldigt nöjd med min prestation under  NM. Jag och min K2-partner Jessica André paddlade till oss bronset på K2 1000 m. Vi hade bra flyt hela vägen och bra tryck i paddlingen, det var riktigt kul, säger Annie Johansson.

Gustav Smedman, Lidköping, i första sittbrunnen, Andreas Edhag, Bråviken, Martin Nathell, Ängelholm, och Veine Lagström, Uppsala, paddlade till sig ett brons i ungdomsklassen H 16 K4 500 m på NM i Jönköping
Bilden är klickbar till större format.

– K4:an gick riktigt fint och vi hade bra fart både på 500 och 1000 m. Vi missade dock lite i starten på 500 m och det var nog det som kostade oss segern. På 1000 m gick det bättre i starten men norrmännen var riktigt starka och drog ifrån oss de sista 250 m, kul att det blev dubbla silver, säger Marcus Andersson.

Sofia Bodner, Tullinge men tävlar för Lidköping paddlade
Sverige till brons på sista sträckan i D 16 stafett 4 x 200 m på NM i Jönköping
Bilden är klickbar till större format.

– Hela laget gjorde fantastiskt bra ifrån sig. De jobbade för fullt och tog verkligen ut sig.  Jag är mycket nöjd med insatsen. Nu tar vi sikte på Tammerfors i Finland där nästa NM avgörs om ett år, säger ungdomslandslagets förbundskapten Kurt Lückner.

Johan Lilja, Lidköping, i första sittbrunnen och Rasmus Jaruta, Kungälv,
kämpar till sig brons på K2 500 m H 21 på NM i Jönköping.
Bilden är klickbar till större format.

De nordiska medaljörerna från Lidköping:
– Johan Lilja H 21 K2 500 m brons
– Marcus Andersson H 18 K4 500 m silver, K4 1000 m silver
– Annie Johansson D 18 K4 1000 m silver, K2 1000 m brons, K 4 500 m brons
– Anna Cerenius D 18 K4 500 m brons
– Gustav Smedman H 16 K4 500 m brons
– Sofia Bodner D 16 K1 4 x 200 m brons

Jan Fransson