Gå direkt till Nyheten (Rekordmånga elever på De la Gardie)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Rekordmånga elever på De la Gardie

Publicerad Tuesday, 16 August 2011, 16:35 av Björn Smitterberg

I nästa vecka börjar studierna på gymnasienivå och högskolenivå i Lidköping. Aldrig tidigare har De la Gardiegymnasiet haft så många elever som nu i höst, betydligt över 2.000. 28 personer har fått nyanställas för att klara behoven vid De la Gardie och vid Campus med vuxenutbildningen och högskolekurserna.

Det stora elevantalet överraskar politikerna i utbildningsnämnden. I flera år har man talat om att antalet elever kommer att minska. Men det har gått åt andra hållet.

På måndag kommer 649 nya elever att börja på De la Gardie. Av dessa kommer över 100 från Götene kommun, och drygt 70 från Vara. 38 procent av eleverna reser till Lidköping från andra kommuner för att gå i skolan. Intresset för att läsa teoretiska ämnen ökar – annars har Lidköping varit en skolstad med utpräglad inriktning på yrkesutbildning.

512 Lidköpingsungdomar börjar också gymnasiet, men några har valt andra skolor. 57 har valt att plugga i andra kommuner.

Skolan är utan vidare Lidköpings största samlade arbetsplats. Men organisationen har ändrats. Det är nu sju skolor i en. Sju rektorer med olika ansvarsområden, i var sin byggnad. Det är en rektor mer än tidigare – vilket beror på att rektorerna fått utökade arbetsuppgifter.

Tre av rektorerna är nyanställda – det är Carina Bertilsson, Anneli Svantesson och Bengt Stenhammar. Även om alla tre är nyanställda har de tidigare i respektive liv haft lärarjobb på De la Gardie.

Nytt ansikte är dock Petter Wejsfelt. Han är den nye kocken som skall se till att eleverna på De la Gardie och grannen Rudenschöldskolan varje dag serverar lokalt tillagade måltider.