Gå direkt till Nyheten (Trafikverket: Vi har inte resurser bygga om Läckövägen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Trafikverket: Vi har inte resurser bygga om Läckövägen

Publicerad Thursday, 18 August 2011, 11:17 av Björn Smitterberg

Trafikverket har inte personal och pengar för att kunna göra en förstudie av hur korsningarna mellan bl Läckövägen och Rackebyvägen skall byggas om.

Trafikverket skriver i ett brev till kommunen att det skulle behöva byggas om cirka 600 meter för att skapa säkrare korsningar, men verket har inte möjlighet att åta sig uppdraget. Om kommunen väljer att betala och även göra förstudien har Trafikverket inget emot att förändringen görs.
Det har föreslagits att vägen breddas så att ett par korsningar får bättre avfarter med så kallade vänstersvängsfält. Kostnaden beräknas till sex miljoner kronor för de båda korsningarna Läckövägen har med Stenhammarsvägen och Rackebyvägen.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tyckerskan
Gäst
Tyckerskan
18 August, 2011 11:00

 LIDKÖPING  – en välkomnande och hållbar kommun.Så står det på kommunens hemsida.Detta innebär väl även att man tänker på sina medborgares säkerhet?!Alltså tror jag inte att sex miljoner kan vara något hinder för att bygga trafiksäkra avfarter till områden där det bor en stor del av kommuninnevånarna, skolungdomar som åker skolbuss, våra bönder (som delar av året åker med stora ekipage), båt- och fritidshusägare m fl.Ser verkligen fram emot att få riktiga avfarter INNAN det händer en olycka i nämnda korsning(ar). Kostnaden är ringa i förhållande till vad en olycka skulle kosta…Med tanke på den nya avfarten och gång/cykeltunneln till Askeslätt så är ju detta ett enklare jobb (man behöver ingen tunnel). För det är väl ingen skillnad på människors värde beroende på var vi bor…?”Tyckerskan”

Sjoelundabo
Gäst
Sjoelundabo
18 August, 2011 08:38

Vad ÄR det som gör att Stenhammar med omnejd nedprioriteras gång efter annan!? Förskola, skola, trafik… Bor det fler politiker av “rätt” sort i Askelslätt?

Tyckerskan
Gäst
Tyckerskan
19 August, 2011 11:22

Nu tycker jag snart att det är dags att alla vi som är på något sätt berörda och i behov av en trafiksäker korsning – gör en gemensam satsning och talar om för våra politiker var vi står, vad vi tycker och vad vi kräver!!!