Gå direkt till Nyheten (Tips inför kvällens trav på Axevalla)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tips inför kvällens trav på Axevalla

Publicerad Friday, 19 August 2011, 11:37 av Redaktionen

Otto’s V5-tips Axevalla fredag

I dag drar vi igång med tävligarna på Axevalla efter några veckors uppehåll
efter Trippeltravet. V5:an känns riktigt öppen och spelvänlig och det kan löna sig att spela lite på chans. Jag har en rolig idé i avdelning fyra och med hjälp av den hoppas jag att vi ska kunna sätta V5:an, häng med!
 
V5-1    
Detta loppet är för ganska meriterade hästar men de flesta verkar ganska trötta för dagen och många är ganska formlösa. 2 Power Night Star blir nog favorit och han har fått ett bra läge men han har varit borta ett tag och jag är ändå lite tveksam. 7 Indiana Brave har varit ute i ganska tuffa gäng och jag är inte främmande för att Anders Svanstedt prövar för ledning här och där trivs hon bäst. Min förstahäst. 12 Goldcrest är kanske hästen i fältet som har bäst form. Vi vet dock hur svårt det är att vinna från spår tolv på kort distans och därför är det svårt att gå på Golcrest. Som ni märker finns det ingen riktig vinnare i det här loppet och gardera så mycket som ni kan.
 
V5-2    
Detta loppet känns inte mycket enklare då det är ett kortlopp över kort distans, utplacerade på två volter. 13 Miss Black Beaty har fått ett springspår på tillägg och kan säkert få en bra position. Hon har fått en paus men var senast hårt betrodd på V75, mycket enklare nu. Outsidern kan vara 14 Arabe Hanover som är mycket bättre än vad programraden  visar.
 
V5-3    
Motiverad favorit blir säkert 12 Benjamin Rich. Han har visat form ett tag och senast vann han på ett riktigt bra sätt på Färjestad. Han har återigen en fin uppgift och är klar förstahäst. 4 Sugar Ville och 8 Mindy’s
Jobie är garderingsbud att se upp med.
 
V5-4    
2 Stil är en treåring som verkar vara under fin utveckling. Från ett passande utgångsläge på kort distans tror jag att han har fin chans att spurta hem till  seger. Han var bl.a riktigt fin näst senast på Årjäng. Chansspik i vidöppenomgång.
 
V5-5    
1 No Way Laday håller Kari Lähdekorpi väldigt högt. Han vann direkt för Kari i debuten på fint sätt men senast var hon inte helt kurant. Fint läge och klar förstahäst. 5 Elvira G har verkligen hittat stilen på slutet. Senast på Axevalla imponerade hon så smått och hon är farlig att glömma bort.
 
Det är riktigt spännande och spelvärda lopp i kväll. Det finns riktigt bra
chans att ta en fin slant på V5:an.