Gå direkt till Nyheten (Tuff helg på Silverstone för Timmy Hansen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tuff helg på Silverstone för Timmy Hansen

Publicerad Sunday, 21 August 2011, 20:23 av Redaktionen

Efter segern i Formel Renault 2,0 Eurocup på Hungaroring hade Timmy Hansen höga förväntningar inför Silverstone. Det blev istället en tuff helg där Timmy Hansen fick slita ont för att hålla jämna steg med toppen.
Det blev en sjätte plats i första loppet och en elfte plats i det andra i det 38 man starka startfältet, som är den största formelbilsserien i Europa.
– Vi kom fel in i tävlingen redan vid fredagens träning, förklarar Timmy Hansen i ett pressmeddelande.

– Även om vi förbättrade oss mycket så var vi steget efter hela helgen. För att överhuvudtaget hänga med i tempot fick jag åka med livet som insats. Efter dagens lopp var jag fullständigt slut, det värsta jag varit med om. Varje varv fick jag attackera som om det var ett tidskvalsvarv.


Bilderna är klickbara till större format. Från timmyhansen.se

Timmy Hansen startade tolva i första racet och körde upp sig till sjätte plats då han var betydligt bättre på att behärska regnet som gjorde banan glashal stundtals.

På tidskvalet för det andra racet gjordes en missbedömning av däcken och Timmy Hansen kunde aldrig pressa ut det yttersta av bilens kapacitet och tiondelarna rann iväg. Det blev en femtonde startplats och han hade ett digert arbete att jobba sig uppåt i andra loppet.

– Redan efter två varv hade jag kört om tre stycken, men sedan började däcken återigen ge upp och jag kunde inte hålla samma tempo hur mycket än jag försökte.

Nu är det några veckors uppehåll innan nästa tävling i Formel Renault Eurocup 2,0 som går på Paul Ricard i Frankrike 16-19 september.

– Jag vet att jag har mer att ge och förhoppningsvis kan jag få möjlighet att visa det i säsongens avslutande två tävlingar, säger Timmy Hansen, leende trots en tuff helg.