Gå direkt till Nyheten (Arbetslösheten växer snabbt i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Arbetslösheten växer snabbt i Lidköping

Publicerad Monday, 22 August 2011, 11:07 av Björn Smitterberg

Arbetslösheten fortsätter att växa i Lidköping – en trend som varit tydlig i ett par veckor. Senaste veckan ökade den öppna arbetslösheten med 37 personer.

1.315 personer står nu utanför den vanliga arbetsmarknaden i Lidköping, en ökning med 37. 612 är öppet arbetslösa, det är en ökning med 37 och 709 omfattas av något slags program och det är en ökning med 2.

Samtidigt finns det 63 lediga jobb att söka vid Arbetsförmedlingen, en ökning med 8 på en vecka. Förra veckan tillkom det 23 nya jobb, och det är siffror som visar på omsättning av de lediga jobben.

Av de unga kan konstateras att 119 omfattas av jobbgarantin. Arbetslösheten bland dem under 25 år är 376 personer, en ökning med 21.

Det kan konstateras att bland de unga är ingen på lärlingsplats. Åtta är på arbetspraktik.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
22 August, 2011 04:46

Arbetslinjen har ju ställts i pausläge från Alliansen nu då det är viktigare för Reinfeldt att verka ansvarsfull!
Att regeringen även har ett ansvar för sysselsättningsfrågan har han tydligen aldrig förstått denne massarbetslöshetens främste administratör!

HICT
Gäst
HICT
22 August, 2011 07:34

Kan så vara Ove, för att man skall behöva ta ansvar för sin egen sysselsättning är väl för mycket begärt.Jobb finns om man är öppen i sinnet och kan acceptera att gå ned i lön och status, samt att man inte motarbetasav arbetsförmedlingens byråkrati.Hörde om en person som fick tacka nej till ett tillfälligt arbete för att inte tappa hela ersättningen. Är det inte bättre att man som arbetsför person jobbar deltid, tidsbegränsat eller vad tusan som helst bara man har en lönegivandesysselsättning som ger erfarenhet.

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
23 August, 2011 06:41
Svarar  HICT

Nä så kan vi inte ha det förstår du att människor ges rätt att ta eget ansvar! Var skulle det sluta? Sluta genast upp med att sprida sådana irrläror!!