Gå direkt till Nyheten (Konsthallen flyttar med Stadsbiblioteket?
Folkrörelsearkivet kan också följa med)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Konsthallen flyttar med Stadsbiblioteket?
Folkrörelsearkivet kan också följa med

Publicerad Monday, 22 August 2011, 13:46 av Björn Smitterberg

När Stadsbiblioteket flyttar till nya lokaler på Stenportsgatan kan Konsthallen och Folkrörelsearkivet följa med. Det finns samordningsvinster som gör att kostnaden för kommunen bedöms hålla sig inom de kostnader som finns för bibliotek, konsthall och arkiv i dag.

Stadsbiblioteket har i dag 235 kvadratmeter och det kostar 150.000 kronor per år. I Herakles kan kommunen få hyra upp till 300 kvadratmeter, och det innebär att såväl konstutställningar som arkiv skulle få plats. Kostnaden beräknas bli upp till 300.000 kronor per år.

I dag finns Konsthallen i Lidbeckska huset. Konsthallen måste inom kort stänga, eftersom huset skall helrenoveras. Folkrörelsearkivet har länge velat samordnas med biblioteket för att få samordningsvinster, och arkivets nuvarande lokaler på Norra Torngatan kan sägas upp.

I nästa vecka börjar politiker i Kultur- och fritidsnämnden att diskutera framtiden för Konsthallen och Folkrörelsearkivet. I vinter måste de nuvarande hyresavtalen sägas upp för att en flyttning skall kunna ske nästa höst eller något senare.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Guest
Gäst
Guest
22 August, 2011 02:15

Lysande begåvat!

lennart albertsson
Gäst
lennart albertsson
22 August, 2011 05:02

Låter som ljuv musik att samla  kulturella incitemente på en plats så mitt ista´n som det kan bli. Kan nu bibiloteket kompleteras med dem reabokförsäljing som förekommer i röda huset vid Åhlens parkering till en relevant hyra kan de läsintresserade förkovra sig i mycket av det man inte har råd att köpa. Lägg också märke till samverkansincitamentet mellan offentligheten och den privata företagsamheten, det är absolut den mest lovande framtiden med gemensamt ansvar för att skapa arbetstillfälle det som behövs för fortsatt välfärd. Herr Redaktör possitiva  artikllar är alltid välkomna.