Gå direkt till Nyheten (Träningsläger och matcher för flera handbollslag samtidigt)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Träningsläger och matcher för flera handbollslag samtidigt

Publicerad Monday, 22 August 2011, 14:23 av Redaktionen

Lidköping lockar till sig handbollsklubbar från många håll till helgen. Handbollsföreningar från skilda delar av Sverige kommer i veckan till Lidköping för att träna och spela matcher. Det som började med att div. 1-laget Gökstens BK från Torshälla utanför Eskilstuna började planera in ett match- och träningsläger i Lidköping har nu vuxit ut till vad som sannolikt är Skaraborgs största försäsongssammandragning i handboll för damlag.

Göksten önskade i samband med sitt läger att få möta nyuppflyttade Div. 1-laget HK Lidköping i en träningsmatch, när tränade här. De önskade också spela ytterligare några matcher här. Detta föranledde HK Lidköpings damtränare, Glenn Rytterfjell, att kontakta andra föreningar som han trodde skulle kunna vara intresserade av att komma till Lidköping.

För varje nytt lag som tackade ja till att komma till Lidköping, så uppstod också ett behov av ytterligare fler matcher och än fler lag fick kontaktas. Till slut fick han sätta stopp på antalet föreningar och matcher beroende på att handbollshallarna fylldes till bredden.

Att Lidköping har mycket att erbjuda gästande idrottsföreningar i allmänhet och kanske handbollsklubbar i synnerhet, inte minst på grund av de tre sammanhållna handbollsplanerna i Idrottens Hus och det korta avståndet till hallen i De la Gardiegymnasiet, har varit känt sedan länge. Även föregående säsong så fanns det flera föreningar som valde att lägga ett tränings- och/eller matchläger här

De lag som övernattar i Lidköping under den kommande helgen har olika typer av boende. Bland annat så nyttjas campingstugorna på Kronocampingen. Dessutom så kommer lagen att äta på Restaurang Villa i Sparbanken Lidköping Arena.

Glenn Rytterfjell säger;

– Detta visar på att Lidköping uppskattas som lägerort och att det finns en stor framtida potential för att arbeta vidare med sådana koncept och då inte bara för handbollen utan för fler idrotter.

– Vi räknar med att det kommer att vara ungefär 250 spelare och ledare engagerade i handbollen denna helg och förmodligen ungefär lika många medföljande föräldrar och supporters.

Bland de lag som vid sidan om Gökstens BK:s senior- & juniorlag kommer till Lidköping så finns;
– GF Kroppskultur från Uddevalla som kommer med sitt utvecklingslag ”Team Kropps” (Div. 1 Västra) och sitt juniorlag,
– Göteborgslaget KvIK Sport (svensk damhandbolls ”Mesta mästare” med 28 SM tecken – men nu i Div. 1 Västra) som kommer med sitt seniorlag samt ett ungdomslag.
– Skövde HF:s utvecklingslag Somby/Skövde (Div. 1 Västra) och
– Alingsås HK som kommer med sitt damlag (Div. 2, men snubblande nära uppflyttning redan förra säsongen) och ett juniorlag.

Vid sidan om träningar så kommer ovanstående föreningar att spela elva träningsmatcher mot varandra.

HK Lidköping inleder sitt seriespel i Div. 1 Västra på bortaplan mot Göteborgslaget Kärra HK den 18 september.