Gå direkt till Nyheten (Debatt: Posten och Tidningstjänst)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Posten och Tidningstjänst

Publicerad Thursday, 25 August 2011, 18:51 av Redaktionen

– Är det dags för posten att sluta dela ut direktreklam för att kunna hålla tiden för postutdelningen, frågar en debattör.

Posten och Tidningstjänst

Postens utdelningstider har blivit kraftigt försenade de senaste åren, vilket förmodligen beror på att Posten numera delar ut mer direktreklam än post.
Undrar om inte tiden är mogen att avveckla postens nuvarande utdelningstjänst, då den har tjänat ut sitt egentliga syfte.
Ett samarbete mellan tidningstjänst, direktreklam och posten, kanske kunde vara ett alternativ, till att få bättre effektivitet och lönsamhet i verksamheten?

Gustavspojk

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Guest
Gäst
Guest
25 August, 2011 07:39

Finns det verkligen brev att dela ut?
“Alla” har väl e-fakturor, e-mail o.s.v.

Kerca
Gäst
Kerca
25 August, 2011 08:52

Posten har väl snart bara “ekommendeade bev till Nils-Eik” att dela ut enligt brevbäraren Dag-Ottos sätt att uttrycka sig.

erik_lisch
Gäst
erik_lisch
25 August, 2011 11:57

Nog finns det fortfarande post att dela ut. Även om jag betalar alla mina räkningar via nätet så får jag ändå de flesta räkningar via vanlig hederlig “fysisk” post.

Däremot så kan man ju ifrågasätta om det verkligen ska vara det gamla anrika postverkets uppgift att dela ut reklam. Om inte annat så med tanke på arbetssituationen för brevbärarna som får mycket mera tyngd att bära. Men ptjaa, företagen betalar ju för den tjänsten, och på något sätt måste ju posten få in pengar till sina ägares julbonusar i sann nyliberal anda… Nuförtiden är ju postens uppgift som bekant inte längre i första hand att dela ut post och erbjuda folket en tjänst, utan att dra in feta vinster. Något den har gemensamt med SJ, som i vinstintressets namn varje år låtsas “glömma” att vi har några månader vinter, och andra samhällsnyttiga verksamheter som tidigare var hela folkets egendom men numera drivs som vilka företag som helst.   

Guest
Gäst
Guest
26 August, 2011 05:56
Svarar  erik_lisch

Bära?
De flesta åker ju bil!

erik_lisch
Gäst
erik_lisch
26 August, 2011 10:04
Svarar  Guest

Och ibland cyklar de och ibland går de.