Gå direkt till Nyheten (“Inskolning” av gymnasieelever)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

“Inskolning” av gymnasieelever

Publicerad Thursday, 25 August 2011, 18:40 av Björn Smitterberg

På lite olika sätt genomförs det som brukar kallas nollning även för De la Gardiegymnasiets elever – även om verksamheterna den här första veckan är öppen för alla elever. Även lärare har lag i tävlingarna. Ett av inslagen var dagens kapprodd över Lidan.

Att ro över Lidan är förstås inga stora problem, utan saken var att det var leksaksgummibåtar som användes, och att det även kunde finnas fysiska hinder i form av antagonister som kastade medtävlarna ur sin båt.

Det är elevorganisationen vid skolan som står för de här verksamheterna den försa veckan. En nollning i ordets klassiska bemärkelse – och som kanske har dålig klang – är det inte. Utan det handlar om tävlingar och verksamheter so skall stärka gemenskapen.

 

6 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Erik Fredricson
Gäst
26 August, 2011 09:15

Hej,

Jag tycker det är fel att ni använder ordet nollning då vi i Elevkåren på De la Gardie har anordnat en hel vecka för att få ettorna att känna sig välkomna.

Bland annat så har vi haft filmkväll, föreningstorg och ska idag (fredag) anordna en bränbollsturnering på Lidåkersplan för alla nya ettor.

Gummibåtsracet var öppet för alla elever på skolan och vi hade även ett lärarlag med. Vi har lagt ner väldigt mycket tid under sommaren för att de nya ettorna ska känna sig välkomna till skolan. Ordet “nollning” som ni använder i artikeln har en väldigt negativ klang och vi skulle uppskatta om ni kontaktade oss för att få korrekt information om våra evenemang istället för att publicera en sådan här artikel med så många faktafel.

Med vänliga hälsningar

Erik Fredricson och Andreas Lundin, medlemmar i Elevkåren samt huvudansvariga över gummibåtsracet.

0730393063

 

antonholscher
Gäst
antonholscher
26 August, 2011 09:38

Vafan vill ni eller? Detta är INTE en nollning! detta var en tävling man fritt fick anmäla sig till och det var fler 2or o 3or än ettor… Blir förbannad när jag läser sånt här missvisande skit.

Linnea Smedman
Gäst
26 August, 2011 09:51

Oj… så synd att det var intrycket ni fick. Hade kanske varit smart om ni hade pratat med oss ansvariga och med de som ställde upp i tävlingen om hur de tyckte att det var. Vi hade jätteroligt och vårt mål är inte att “nolla” någon. Tvärtom, vi vill ta bort allt som har med “nollning” att göra på DLG. Tanken är att första veckan ska vara minnesvärd, rolig och ge en känsla utav samhörighet. Jag skulle föreslå att ni tar reda på exakt vad ni skriver om innan ni publicerar det. /Linnéa

Axel Sandgren
Gäst
26 August, 2011 10:53

Såhär gick det verkligen inte till, det var helt frivilligt att vara med för årskurs 1, 2 & 3  samt lärare. Någon nollning uppkom aldrig och jag har inte en aning om vart personen som skrivit detta fått det ifrån. Det har inte varit någon som tyck att detta har varit tråkigt, tråkigt är det att ni helt har missuppfattat hela grejen!

Redaktören
Gäst
Redaktören
26 August, 2011 11:02

Det var verkligen inte meningen att framställa det här evenemanget som något tråkigt. Redaktören ber om ursäkt – det gällde bara att tala om för allmänheten varför det var så livligt på Lidan just på torsdagskvällen. Ordet nollning har en dålig klang och användes för att försöka visa att det här kan vara en glad och trevlig sak i stället för något som kan vara dåligt. Det är ett bra jobb som elevorganisationen står för. /red

Erik Fredricson
Gäst
26 August, 2011 11:53
Svarar  Redaktören

Tack för ändringen mr. Redakör.

Hoppas vi slipper missförstånd i framtiden!

MvH Erik