Gå direkt till Nyheten (Testamenterade till kyrkomusik – konsert på söndag)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Testamenterade till kyrkomusik – konsert på söndag

Publicerad Thursday, 25 August 2011, 18:48 av Redaktionen

Tack vare en testamentsgåva från Maja Jonsson, tidigare medlem i Hasslösa sångkör, kommer det att framföras musik i sommarkväll flera år framöver i Hasslösa kyrka, man har valt sista söndagen i augusti som återkommande dag. Gitarristen Martin Fogel och flöjtisten Ann Elkjär kommer att inleda denna serie på söndag kväll.

Martin Fogel, som tidigare i år fick kommunens kulturpris, bildar tillsammans med Ann Elkjär en färgstark och expressiv duo, som sprudlar av musikalisk kreativitet i sina framträdanden. De började spela tillsammans redan som studenter på diplomutbildningen vid Royal Academy of Music i London, där de snart kom att uppmärksammas för sina framträdanden. I Sverige har duon sedermera turnerat flitigt i flera musikserier och festivaler. Under 2009 turnerade de för första gången också gemensamt i Japan.

Söndagens program har rubriken När höstnatten nalkas… och innehåller musik av bland andra  H Villa-Lobos, C Ph E Bach, F Chopin, M Fogel och U Neuman.

Sockenrådet bjuder på  kaffe och kaka i kyrkans vapenhus från kl 18.30  och Sonja Grunselius leder den inledande aftonbönen.