Gå direkt till Nyheten (Folkan i kväll: Försvunnen – en bra svensk thriller)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Folkan i kväll: Försvunnen – en bra svensk thriller

Publicerad Friday, 26 August 2011, 01:04 av Redaktionen

Försvunnen är en ny svensk film och är en lite ovanlig thriller. Visst har det thriller gjorts tidigare, men svenska filmer har en viss förmåga att tappa spänningen mot slutet. Den här filmen är annorlunda.

Handlingen utspelar sig främst mellan tre personer – Sofia Ledarp (bilden) som nu får mycket beröm av kritikerna, Kjell Bergqvist och Björn Kjellman.

Filmen förhåller sig på ett lugnt sätt till våldsamma scener, den är spännande och dramatisk ändå. Handlingen är i grunden att en kvinna försöker komma undan sorgen efter en bror som dött, och träffar en psykotisk typ – därefter vaknar kvinnan upp i en källare där kampen för överlevnad blir allt mer desperat.

Filmen har fått fyra på en femgradig skala i genomsnitt av kritiker som förhandssett filmen.

En annan film som börjar rulla i Lidköping i kväll är Cowboys and Aliens. Nu kan man undra hur det går att förena – men här kommer en storbudgetfilm med Harrison Ford i en huvudroll och ställer till det genom att en cowboy vaknar upp i öknen med ett mystiskt armband. Snart dyker rymdskeppen upp och utomjordingar börjar sin invasion. Här kommer också Harrison Fords roll in i bilden – först som en otrevlig översittare.

Cowboy med armband spelas av Daniel Craig

Filmen har mött blandad kritik. I snitt en trea på den femgradiga skalan.

På Folkan återkommer för övrigt Hary Potter senaste i en matineföreställning på söndag – då rullar även Bilar 2. Kvällstid fortsätter Apornas Planet och Jag saknar dig.