Gå direkt till Nyheten (Bernt Blomgren spanar:
Carina Ohlsson omvald)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bernt Blomgren spanar:
Carina Ohlsson omvald

Publicerad Sunday, 28 August 2011, 17:21 av Redaktionen

Carina Ohlsson valdes till vice ordförande på förslag av Lena Sommestad när S-kvinnors förbundsstyrelse konstituerade sig under söndagen.

I går ,lördag, valdes Lena Sommestad  till ordförande för S-kvinnor med 30 rösters övervikt. Enligt förhandsuppgift skulle 52 ombud vara för Lena S och 48 för sittande Nalin Pekgul. Flera ombud måste sålunda ha bytt uppfattning.

Av reaktioner på nätet både från partimedlemmar och framför allt medlemmar inom S-kvinnor är förväntningarna stora på Lena Sommestad. Man inväntar nu med spänning Aftonbladets reaktion. Visserligen är ju Lena Sommestad från Uppsala, men det är ju ändå en bra bit ifrån Stockholm, sett från Söders höjder.

Konstigt nog tog inte P !:s Godmorgon Världen upp valet av Lena Sommestad – inte ens i Panelen. I synnerhet med tanke på att hon var den enda kandidaten som hade en chans att utmana Håkan Juholt och nu återkommer in i partiets Verkställande utskott som adjungerad.

Angående Stockholm och socialdemokraterna finns det en intressant debattartikel i dagens SvD där tre socialdemokrater vänder sig mot stockholmsfixeringen inom sitt eget parti. En fixering  och  som de menar även Håkan Juholt avslöjade i sitt senaste tal. Kanske det är ett trendbrott när övriga Sveriges socialdemokrater nu öppet vågar angripa (s)tockholmarna i The Capital of Scandinavia.