Gå direkt till Nyheten (Borgerlig protest mot Järpåsrådet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Borgerlig protest mot Järpåsrådet

Publicerad Wednesday, 31 August 2011, 12:59 av Björn Smitterberg

När kommunstyrelsen i dag beslutade anslå sammanlagt 28.000 kronor till verksamheter som Järpåsrådet vill utföra deltog inte de borgerliga ledamöterna i beslutet. De borgerliga oppositionspartierna anser att Järpåsrådet lever utan regler, och att kommunstyrelsen genom bidrag till verksamheter tar över sådant som andra nämnder ska besluta om.

Järpåsrådet har bildats på initiativ av socialdemokraterna som hade det som vallöfte. Om det fungerar väl skulle fler lokala råd kunna bildas. En miljon kronor avsattes i budgeten för att ha pengar till Järpåsrådet.

Det har, skall sägas, funnits ett liknande råd när det gäller Kållandsö men det var knutet till ett EU-projekt. Järpåsrådet ägs helt av kommunstyrelsen.

– Utan regelverk blir det heller inte utveckling. Vi bidrar nu med skattemedel till saker i Järpås som inte har det minsta med utveckling att göra, säger kristdemokraten Tommy Larsson.

– Jag tror de borgerliga är lite avundsjuka – här har vi något som fungerar och som utvecklar demokratin lokalt, säger socialdemokraten Kjell Hedvall.

– Det här fungerar så bra i Järpås att jag är beredd att gå vidare med ett Järpåsråd.

Vid kommunstyrelsens möte i dag beslutades – med de borgerligas nedlagda röster – att 28.000 kronor skall anslås till olika sökande i Järpås – bl a till Järpåsdagen.

 

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
31 August, 2011 04:44

Ja, vad säger man? Vill man vara säker på, riktigt riktigt säker på, att inte vinna röster utan på, näst intill, WO skänka rösterna till sossarna i valkretsen så har man absolut lyckats nu!
Bra jobbat alliansen! I sak är regelverket ett skäligt krav men om beslutet är så här långt gånget måste man väl tänka politisk taktik?? Alliansen – Sossarna 0-1