Gå direkt till Nyheten (Jazz i Sävare kyrka på lördag)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Jazz i Sävare kyrka på lördag

Publicerad Thursday, 01 September 2011, 10:58 av Redaktionen

På lördag kväll blir det jazzkonsert i Sävare kyrka.
Medverkar gör Peoria Jazzband från Lerum med kapellmästare Sture Svarén och Askersunds Tradjazzkör under ledning av Arne Rhodin.

Askersunds Tradjazzkör är en nygammal kör, sångarna är tidigare och nuvarande sångare i Askersunds kyrkokör samt en hel del nytillkomna sångare. Körens repertoar är bred och omfattar gospel, spirituals, evergreens, svensk och utländsk folkmusik, svensk körlyrik mm. Sedan 1987 har kören medverkat i Askersunds Tradjazzfestival, till övervägande del tillsammans med Peoria Jazzband. 

Peoria bildades 1960 och är ett av Sveriges allra främsta inom genren ”Happy jazz”. Peoria har medverkat vid en rad internationella jazzfestivaler och har också hunnit bli ett välkänt namn i Europa och USA.

De båda grupperna har framträtt tillsammans runt om i Sverige. Vid Peorias sjunde USA-turne sommaren 2001 var även Tradjazzkören med,  tillsammans gavs bejublade konserter i svenskbygderna i Iowa och Illinois. Man deltog även i ”The Bix Beiderbecke Memorial Festival” i Davenport.

På lördag bjuds på gospel, negro spirituals mm, aftonbönen leds av Sonja Grunselius. Inträde tas upp vid kyrkan.