Gå direkt till Nyheten (Flera vill bygga större i Filsbäck)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Flera vill bygga större i Filsbäck

Publicerad Friday, 02 September 2011, 09:53 av Björn Smitterberg

Miljö- och byggnämnden i Lidköping kommer att få taställning till flera familjersbegäran om att bygga större hus i Filsbäck än vad som egentligen är tillåtet. Det är många som vill bosätta sig fast i Filsbäck och inte bara använda området närmast Vänern för fritidshus.

I dag finns även lediga tomter i Filsbäck att bebygga – men de är svårsålda eftersom byggnadsytan inte tillåts bli mer än 50 kvadratmeter – förutom någon sidobyggnad  form av friggebod exempelvis. Nu begär flera bygglov för att byggas större, för att få bostäder anpassade till familjer som har barn eller tonåringar.

I yttrandena inför politikernas beslut skriver stadsarkitekt Sigvard Däversjö genomgående att önskemålen inte kan tillgodoses med nuvarande regler, och att bygglov därför inte kan ges.