Gå direkt till Nyheten (Print & Design utvecklar porslin inför Formex-mässan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Print & Design utvecklar porslin inför Formex-mässan

Publicerad Friday, 02 September 2011, 10:06 av Björn Smitterberg

Flera kända formgivare av porslinsgods har vänt sig t ill Print & Design i Lidköping för att det lilla företaget i Rörstrand skall produktutveckla deras former med dekor. Formexmässan är den största mässan när det gäller svensk design och formgivarna hoppas få med sina nya alster på den mässan.

Studio Lisa Bengtsson AB låter Inger Franzén och Iréne Magnusson vid Print & Design utveckla en serie med hushållsporslin som redan lanserats, men nu med nya delar och nya dekorer. Tillsammans heter denna serie. Många känner säkert igen taxen med alla sina huvudbonader som brukar förekomma här.

Ett fint pris som brukar delas ut på mässan är Formex Formidable. Lisa Bengtssons serie är medoch tävlar om det priset. På bilden nedan är det Inger Franzén och Lisa Bengtsson.