Gå direkt till Nyheten (Brukshundsklubben: Tulo-tollare årets klubbmästare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Brukshundsklubben: Tulo-tollare årets klubbmästare

Publicerad Monday, 05 September 2011, 11:16 av Redaktionen

Brukshundsklubben har haft sitt årliga mästerskap i lydnad!
10 stycken deltagare i KM-klassen och tre stycken i Debutantklassen deltog. Domare var Arne Våring.

Kvällen började med platsliggning för båda klasser och det hela var lugnt och skönt, precis som en platsliggning skall vara.

Debutanterna fick en lång väntan då det först skulle avgöras vem som skulle bli klubbmästare. KM-klassen innehåller moment både från lydnadsklass I och II. Alla gjorde sitt bästa och segrare blev Tulo-tollare med matte Christina Abrahamsson på 172 poäng.

Tulo som fyller 11 år i januari visade med glädje att gammal är äldst. De har hamnat på silverplats under de senaste tre åren men i år slog de alltså till och blev klubbmästare!

Tvåa blev det unga sjärnskottet Linnea Carlsson med sin flatcoated retriever Flingan och trea Pernilla Johansson med sin tollare Alice.

Mycket publik hade kommti för att heja och grillen bjöd på hamburgare och korv hela kvällen, stämningen var på topp.

Nu var det bara debutanterna kvar och då den individuella platsliggningen på 1 minut redan var avklarad var det med spänd förväntan dags för resterande lydnadsmoment. Debutantklassen innehåller alla lydnadsklass I-moment förutom apportering och den tävlande får använda mer ”hjälper” – i form av extra kommandon – utan att momenten underkänns.

Klassen vanns av Marie Eriksson med sin korthårscollie Missi på 162,5 poäng. Tvåa blev Britt Karlsson med Hilda av rasen labrador och trea Gunnar Andersson med sin labrador Mezzo.