Gå direkt till Nyheten (Stena Recycling förvärvar Göran Åströms Åkeri)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stena Recycling förvärvar Göran Åströms Åkeri

Publicerad Monday, 05 September 2011, 07:49 av Redaktionen

Stena Recycling förvärvar Göran Åströms Åkeri i Lidköping. Det meddelas i ett pressmeddelande på morgonen.
Den 1 september förvärvade Stena Recycling alla aktier i Göran Åströms Åkeri AB i Lidköping, inklusive dotterbolaget Lidköpings Slamsugning AB. Åströms, med ett trettiotal anställda och ett tjugotal fordon, erbjuder såväl avfallslösningar som transporttjänster i Skaraborg.

– Åströms kompletterar vårt existerande verksamhet i Lidköping på ett bra sätt. Nu kan vi även lokalt erbjuda våra kunder omhändertagande av fler typer av avfall, till exempel järn- och metallskrot, returpapper, farligt avfall och brännbart avfall. Åströms har bred och lång erfarenhet i miljö- och avfallsfrågor och blir en viktig del i vårt erbjudande, säger Stefan Svensson, Stena Recyclings chef i Skaraborg.

I Skaraborg bedriver Stena Recycling sedan tidigare verksamhet i bl.a. Lidköping, Skara och Skövde. Förvärvet innebär inga förändringar i organisationen i något av bolagen.

Åströms Åkeri arbetar med såväl interna som externa avfalls- och miljöfrågor hos våra kunder, såväl större som mindre butiker, industrier, byggnadsföretag och privatpersoner. Bolaget utför även transporter av koks och sten samt fodertransporter över hela södra Sverige.