Gå direkt till Nyheten (Vill riva cisterner)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vill riva cisterner

Publicerad Monday, 05 September 2011, 15:57 av Björn Smitterberg

Lidköpings kommuns fastighetskontor söker nu rivningslov för cisternerna invid Framnäshamnen. Cisternerna skall enligt avtal med säljaren ST1 vara bort till i sommar och skrotersättningen skall deleas mellan Lidköpings kommun och oljebolaget.

Området kan bli det första som exploateras för Hamnstaden.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Broson
Gäst
Broson
5 September, 2011 05:58

Måste vara en oerhört fin affär för ST1. Först säljer man området med cisterner till kommunen för ett mycket högre pris än man köpte det, sen får kommunen stå för kostnaderna för rivning och sanering, och det lilla som ger något tillbaka, skrotersättningen skall ST1 ha hälften utav. Inte svårt att räkna ut vem som har den kunnigaste förhandlaren när affären gjordes upp mellan kommunen och ST1. Detta är bara en liten del av vad hamnstaden kommer att kosta kommuninnevånarna i Lidköping

Guest
Gäst
Guest
5 September, 2011 10:14
Svarar  Broson

Skulle Du “Broson” sälja Ditt hus eller sommarstuga för samma pris som Du själv betalade en gång i tiden ??? Tror inte det..

Skulle Du sedan inte lägga ansvaret för renoveringar / ombyggnader som är nödvändiga – på köparen ?? Tror inte att Du skulle betala dessa !!

Det som är bra för St1 är att de förhandlat till sig 50 % av skrotersättningen, men sannolikt så är det bara en mindre del av “dealen” !!

Och till sist – Vem människa / företag / kommun skulle kunna undvika att bygga en hel stadsdel för mycket mycket mer än vad “tomtaffären” kostade – där har Du rätt, om inte annat…

Som någon en gång sa – Smakar det så kostar det !!

Broson
Gäst
Broson
6 September, 2011 08:00
Svarar  Guest

Smakar det lika bra som det kostar????

Guest
Gäst
Guest
5 September, 2011 07:29

Snabba på…
Skrotpriserna är på väg ner…