Gå direkt till Nyheten (Om kommentarerna till Terasscaféet)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Om kommentarerna till Terasscaféet

Publicerad Tuesday, 06 September 2011, 11:25 av Björn Smitterberg

Det må vara sanningar eller osanningar som skrivs i kommentarerna. Men uppgifter måste kunna kontrolleras. Debatten har blivit så hätsk i det här fallet kring Terasscaféet att flera kommentarer stoppas av det skälet, andra för att det påstås att någon ljuger o s v. Det är lätt att påstå ospecificerade saker rakt ut och använda signatur. Men det går inte i Lidköpingsnytt.

Kommentarerna måste vara sakliga även de – mängder av uppgifter kommer och det påstås att än den ena och än den andra ljuger, att alla uppgifter inte finns på bordet o s v. Kom med välgrundade inlägg, då kommer de med. Särskilt om det är uppgifter som är kontrollerbara.

Man får naturligt vis tycka saker också – men att låta det gå ut över någon person kallas för något förnedrande tillåts inte.

Varje dag, hela året runt, lägger jag som redaktör ned timmar på att läsa, granska och kontrollera uppgifter i kommentarerna. Jag försöker vara rättvis och objektiv – men är absolut inte felfri. Och vad en del än tror och tycker – det är jag som bestämmer och behöver egentligen inte förklara mig.

Björn Smitterberg