Gå direkt till Nyheten (Bygglov vid Råda kyrka – om grannarna vill)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bygglov vid Råda kyrka – om grannarna vill

Publicerad Wednesday, 07 September 2011, 18:06 av Björn Smitterberg

Det är grannarna som avgör om kyrkan ska få bygga en ny byggnad strax nordväst om kyrkan i Råda. Församlingen har begärt bygglov för ett församlingshem kombinerat med andra lokaler för administration och personal. Miljö- och byggnämnden ger sitt klartecken – men bara om grannarna godkänner byggplanerna.

Lidköpingsnytt har tidigare i ett reportage berättat om den nya byggnaden – klicka här. Kållands-Råda församling är det som begärt bygglov.

Nämnden beslutade i dag avslå ansökningar från fastighetsägare i Filsbäck som vill bygga ut – de vill bygga större än de gällande planerna tillåter. Fastigheterna ligger i området mellan 44:an och Vänerns strand.