Gå direkt till Nyheten (Kamratlig start för Stenportskolan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kamratlig start för Stenportskolan

Publicerad Wednesday, 07 September 2011, 16:50 av Redaktionen

Stenportskolan förvandlades till en äventyrsgård och eleverna sken ikapp med solen när det i dag var dags för skolans traditionella uppstartsdag. Det var cirka 300 elever från både grund- och särskolan som med stort engagemang deltog i alla de kompisaktiviteter som erbjöds på skolgården och i skogen runt skolan.

– Det här var riktigt roligt var den gemensamma sammanfattningen av dagen från många av eleverna.

Förutom Vänermuséet, som höll i en av drygt trettio olika stationer, så hade de flesta ett tydligt kompistema.

Aktiviteterna byggde på att eleverna skulle samarbeta kring olika uppgifter. Det var allt från att balansera och flytta saker tillsammans till att vara med och skapa ett konstverk ihop med 300 skolkamrater. Dragkamp, skidstafett och bildorientering var några favoriter som återkom från förra året samtidigt som dagen även innehöll några nyheter. 

En av de nya aktiviteterna var att gemensamt i gruppen med hjälp av fyra långa linor få ett jättestort A att flytta sig över skolans fotbollsplan. Inte helt enkelt skulle det visa sig men det fanns flera grupper som lyckades riktigt bra.
Även lunchen var en favorit i repris. Kökspersonalen hade fått förstärkning av de båda rektorerna som agerade grillmästare. Att grillade hamburgare smakade gott såg man tydligt på både barn och vuxna.

– Den här dagen är en av flera saker som skapar förutsättningar för ett gott klimat mellan alla på Stenporten, menar skolans båda rektorer Harald Granbom och Jan Bjurman.

En positiv start på läsåret råder det i alla fall ingen tvekan om att elever och vuxna hade under onsdagens uppstartsdag på Stenportskolan.