Gå direkt till Nyheten (Nya tekniska problem, men Johan Larsson bland de bästa)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nya tekniska problem, men Johan Larsson bland de bästa

Publicerad Wednesday, 07 September 2011, 11:14 av Redaktionen

Johan Larsson, från Götene MK åkte till Österrikes EM-deltävling i Rallycross som EM-trea, men fick en kämpig inledning på helgen. Under tidskvalet gick en del av bakvagnen sönder, och Johan Larsson tvingades även att köra det första kvalheatet med en halvt fungerande bil.

Teamet lyckades få ordning på problemet till söndagens två kvalheat, där Johan Larsson kämpade sig tillbaka och svarade för den allra snabbaste kvaltiden i sista omgången. Tyvärr var det en aning för sent, vilket gav Johan Larsson tredje startruta i B-finalen, med både ettan och tvåan i mästerskapet framför sig. Johan Larsson gjorde här en kanonstart och tog sig direkt upp på andraplats.

Efter lite kamp med bilen bakom kunde ledaren sticka ifrån några meter och köra till sig segern före Johan Larsson, som därmed slutade på en 7:e plats totalt i tävlingen.

I sammandraget ligger Johan nu på delad tredjeplats med tysken Clemens Meyer.
 
Nästa deltävling går redan nästa helg i Slomczyn, Polen.

Pressmeddelande