Gå direkt till Nyheten (Sagt om säkrare korsningar på Läckövägen:
– Vi kanske får stånga oss fram till ett beslut!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sagt om säkrare korsningar på Läckövägen:
– Vi kanske får stånga oss fram till ett beslut!

Publicerad Thursday, 08 September 2011, 18:19 av Björn Smitterberg

Samhällsbyggnadsnämnden vill att Trafikverket ändrar sig och bidrar t ill att korsningar längs Läckövägen som är trafikfarliga byggs om. Det är tre anslutningar mellan den nya korsningen till Sjölundavägen och Örslösarondellen som man vill ha säkrare. Flera personer har också enskilt försökt få ändring – men misslyckats.

Även Lidköpings kommun har misslyckats – Trafikverket vill inte prioritera de här korsningarna. Nu beslutade Samhällsbyggnadsnämnden i dag att en konsult skall anlitas för att få fram underlag i form av bl a kostnader för en ombyggnad och breddning i anslutning till korsningarna.

– Sedan får vi se hur vi kan få fram pengar – jag tror att vi kanske får stånga oss fram till ett beslut hos Trafikverket, säger Jonas Sundström (S), ordförande i nämnden.