Gå direkt till Nyheten (Textil & Design – kan bli ny utbildning på De la Gardie)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Textil & Design – kan bli ny utbildning på De la Gardie

Publicerad Thursday, 08 September 2011, 09:11 av Björn Smitterberg

I nästa vecka kan utbildningsnämnden i Lidköping besluta att införa en ny utbildning på gymnasienivå; Textil & Design.

Den nya utbildningen skall medverka till nyskapande med allt om textila material, mönsterkonstruktion och sömnad för att ge grund för kreativt skapande. De la Gardiegymnasiet har redan knutit kontakter med Textilhögskolan och andra eftergymnasiala utbildningar i Borås.

Den svenska exporten i branschen beräknas vara värd 16 miljarder kronor och omfattar en rad yrkesgrupper. Utbildningen i Lidköping är tänkt att bli en basutbildning för dessa yrken. Hantverksprogrammet Textil & Design beräknas kosta 200.000 kronor att starta och skall kunna ta emot sina första elever vid skolstarten i augusti nästa år.