Gå direkt till Nyheten (Tre träd bort på torget för att öppna sikten)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tre träd bort på torget för att öppna sikten

Publicerad Thursday, 08 September 2011, 17:59 av Björn Smitterberg

Två träd sågas ned och ett flyttas för att öppna sikten tvärs över Nya Stadens torg i Lidköping.

Det är ett väl diskuterat önskemål som nu skall effektueras. Ett träd mitt för Torgbron, och ett mitt för Stenportsgatan skall fällas. Dessutom skall ett träd mitt för Stenportsgatan flyttas.Meningen är att sikten skall vara fri från Torgbron och Skaragatan mot Stenportsgatan, och tvärtom.

Priset för sågningen – 55.000 kronor. Samhällsbyggnadsnämnden beslutade om åtgärden i dag. Samtidigt beslutades att Stenportsgatan skall få blomsterprakt. Det gäller gågatedelen som skal smyckas när den blir klar någon gång tidigast nästa höst.

11 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Guest
Gäst
Guest
8 September, 2011 05:54

BRA !!!

Ger en “längre” Stenportsgata som ansluter på ett bra sätt till torget.

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
8 September, 2011 07:33

Nej ta ner träd i stan känns aldrig bra. Var planterar man nya istället då? För det tänker man väl göra?

argamormor
Gäst
argamormor
8 September, 2011 09:22

Detta med träd eller inte runt torget är tydligen en följetong eller rent av en ödesfråga i Lidköping !
                       Nu föreslår jag en kompromiss :    Man plockar bort löven på vartannat träd så fort dom kommer . Då har man ju ändå träden kvar , men sikten förbättras !

Glannman
Gäst
Glannman
8 September, 2011 10:38

Hur i hela världen kan det kosta 55 000 kronor att såga ned två träd :D

mvh // johannes

Mighty81
Gäst
Mighty81
9 September, 2011 09:58

Av ren nyfikenhet, (säkert inte bara min egen) så skulle jag vilja se att kommunen visar svart på vitt hur saker kan kosta så fantastiskt mycket att utföra i den här kommunen. Fälla tre träd för 55.000 kr. Lampbyte i rondellen vid Mc.donalds för 300.000 kr. Klippning i den samma för 600.000. en strand för (om jag inte minns fel) 300.000.000 (ersätts av en flyt brygga och sen en mindre strand) Hur liten?
Vart tar pengarna vägen?

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
10 September, 2011 09:52
Svarar  Mighty81

Det är ju kommunal verksamhet du pratar om.

kire44
Gäst
kire44
10 September, 2011 03:47
Svarar  Agust Vråk

Vad är problemet ?

Funderar
Gäst
Funderar
9 September, 2011 04:53

Lidköping: Alla förändringar är av ondo (det ska vara som det alltid vart…) antal lediga jobb=45                 Skövde: Gärna förändringar om det gynnar staden (köpcenter,badhus,krogliv,mm…) antal lediga jobb=118                                               Någon mer än jag som ser ett samband…?

Elof
Gäst
Elof
9 September, 2011 09:26
Svarar  Funderar

Nej.

UndrandeInflyttad
Gäst
UndrandeInflyttad
10 September, 2011 02:14
Svarar  Funderar

Ja jag ser skillnad, beror det på vem som styr staden månne. Håller med dig till fullo “Lidköping: Alla förändringar är av ondo (det ska vara som det alltid vart..” ja o f..n ta dig om du råkar ha egna ideer på saker o ting.

Napier
Gäst
Napier
10 September, 2011 09:16

Jag har hört uttrycket “De la Gardies axel” om sträckningen Stenportsgatan – Skaragatan, Ja, staden såg annorlunda ut då när han planerade sin stad, men om en av de ursprungliga idéerna om hur stadsplanen var tänkt att se ut, kan antydas genom att man tar bort ett par träd, så bör det göras. Men priset? Det innefattar förstås inte bara en man med motorsåg, stubbe och rot måste tas bort och mindre justeringar av stenläggningen skall göras.

Den sunkiga stenläggningen under träden runt torget måste fräschas upp och även  justeras . Är det en kombination av något som droppar från träden och fågelträck? Äger inte kommunen lämpliga redskap för rengöring???