Gå direkt till Nyheten (Nu kommer Jägare och talande djur
Omtalade filmer har premiär på Folkan)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nu kommer Jägare och talande djur
Omtalade filmer har premiär på Folkan

Publicerad Friday, 09 September 2011, 01:53 av Redaktionen

Det är två omskrivna filmer som i kväll har premiär på Folkets Hus i Lidköping.
Dels är det svenska Jägarna 2 och dels den amerikanska Zookeeper. Jägarna 2 har fått mest uppmärksamhet. Den förra Jägarna kom för 15 år sedan och rullar sedan dess ständigt i bl a TV-kanalernas repriser.

Lite har formatet ändrats under de 15 åren, men i grunden är mycket detsamma. I förra filmen handlade det om Norrlands machomän, tjuvjägare som inte hade mycket till övers för jämställdhet och kvinnor. I den nya filmen handlar det om ett brott med en tydlig kvinnlig roll inblandad – det finns även kvinnliga kollegor till Erik Bäckström – han som nu åter skickas till sin hembygd på uppdrag av rikskriminalen för att reda ut ett brott. I förra filmen återvände han självmant, men lämnade sin bygd. Nu är det en motvillig Erik Böckström – spelad av Rolf Lassgård även nu – som åker till Norrland.

I Norrland möter han en lokal polis, spelad av Peter Stormare. Denne polis anser att det brott som nu skall utredas av rikskriminalaren redan är utrett. Och för första gången möts Peter Stormare och Rolf Lassgård – två av Sveriges mest framgångsrika skådespelare. Stormare och Lassgård har aldrig träffats före den här inspelningen. Men de båda fann varandra omedelbart – har Rolf Lassgård berättat i intervjuer – och de började bearbeta sina roller.

Jägarna 2 har premiär i hela landet i dag. Gemensamma premiärer har tillkommit för att minska möjligheten att sprida piratkopior av filmen innan den har premiär. Jägarna 2 har fått en genomsnittlig trea av kritiker som sett filmens förhandsvisning.

Zookeeper är något helt annat. Här är en djurskötare i centrum. Och han vet nästan allt om sina djur – utom en sak, han hör dem inte prata med varandra. Djurskötaren har ett problem till – han klarar inte det här med tjejer. Djuren bestämmer sig för att hjälpa honom – men det går inte alltid så bra. Situationen blir ofta komisk när djuren skall agera kopplare. Filmen har inte betygsatts.

På Folkets hus fortsätter även Jag saknar dig – det svenska dramat, att rulla en vecka till. Helgens matinéer är Smurfarna och Bilar 2.