Gå direkt till Nyheten (Kossorna i Hamnstaden på rymmen i natt
Infångade vid Sockerbruket)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kossorna i Hamnstaden på rymmen i natt
Infångade vid Sockerbruket

Publicerad Sunday, 11 September 2011, 09:24 av Björn Smitterberg

Brandmän, poliser och kommunpersonal har i natt haft riktig jakt på kossorna som skall beta av marken i blivande Hamnstaden.

Strax efter midnatt var djuren, av rasen Highland Cattle, ute på gatorna i Lidköping. Flera var inbegripna i försöken att stoppa djuren men det var slutligen vid Sockerbruket man lyckades lura in djuren i en inhägnad.

De visade sig att någon klippt upp staketet som ska hålla djuren på plats.

Bilden är klickbara och togs i fredags för Lidköpingsnytts arkiv.

22 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Britt-Marie Jonsson
Gäst
11 September, 2011 08:52

Inte ens kossorna vill kännas vid Hamnstaden.
 
BM

Guest
Gäst
Guest
11 September, 2011 09:21

Ovanligt dum kommentar !!!
Hoppas inte Du är en Lidköpingsbo !!

GNR
Gäst
GNR
11 September, 2011 10:43
Svarar  Guest

Har du ingen humor?

Guest
Gäst
Guest
11 September, 2011 01:37
Svarar  GNR

Jooo – Men inte den typen av humor som Du & BM J har, tydligen. Och fler med mig förmodar jag ….. Hahaaaa..

Napier
Gäst
Napier
11 September, 2011 12:09
Svarar  Guest

Heliview tycks inte ha den överblick som man skulle kunna förledas tro av hans användarnamn. Vi är väldigt många i Lidköping som tycker att hamnstaden är ett korkat projekt.

Guest
Gäst
Guest
11 September, 2011 02:24
Svarar  Napier

Till Napier.

Jag tror mig ha betydligt större överblick av projektet Hamnstaden, än många andra har här i stan. Dessutom så får man inte vara så trångsynt att man bedömer antalet “nej-sägare” på antalet inlägg i bl.a. Lkp-Nytt..
Napier – Är Du bussig och kvantifierar vad Du menar med “väldigt många”!

En stad utan utveckling inom såväl industri som bostäder kommer inte att klara sig långsiktigt. I och med att vi dessutom har vatten som granne gör att projektet är unikt i sitt slag – men OK, Du och alla andra som tycker som Du kan ju bo i bakgrunden någon stans…

Napier
Gäst
Napier
11 September, 2011 04:58
Svarar  Guest

“Väldigt många” är kolleger, affärskontakter, personer som jag träffar i föreningsliv, på träning och grannar – bland annat. Nej jag kan inte ange exakta tal, men kommer Hamnstaden på tal, så är överraskande många negativa.

Det är förstås tragiskt för dig att inte alla tycker som du, men det får du lära dig att leva med.

Hur många städer har så gott om mark för bostadsbyggande som Lidköping har? Placeringen av Hamnstaden är olämplig; förorenad mark, industrier, reningsverket och närheten till silokomplexet  och hamnen. Därtill kommer att Vänern under den kalla, alltså största delen av året inte alls är någon tillgång, tvärtom. Det är helt andra faktorer än en väderutsatt, sjönära stadsdel som avgör om en ort kan utvecklas. Och jag är nöjd med att bo en bit från Vänern efter att ha bott “sjönära” under några år.

Guest
Gäst
Guest
11 September, 2011 07:37
Svarar  Napier

Napier…

Kan jag inte läsa lite positivitet i dina ord “överraskande många” !? Måste tyda på att även Du har en positiv syn på projektet… Hahaaa…

Om Du sedan skulle ta Dig en titt på Göteborgs byggplaner, utefter Göta kanals stränder, där industri fanns tidigare, och därtill hörande föroreningar. Har Du sedan oxå satt Dig in i Hammarby sjöstads historia, uppe i Sthlm alltså, med gammal industrimark och även där föroreningar. Har Du därtill studerat dagens fina miljöer i Hässelby/Ängby, som byggdes på Stockholms soptipp för ca 50 år sedan. Och då fanns inte dagens teknik att ta vara på föroreningar. Vår begränsade markförorening är en “litet” och överkomligt problem. Och problem har vi fått för att lösa… Då går en stad frammåt…

En vis man sa en gång – Citat: “Problems already known is half taken care of” – slut citat. OK – det va engelska, men det måste vara Ok ändå…. Kommunen känner mycket väl till att här finns mycket att göra – kända problem…

Å till sist – Hur många människor bor inte runt Sveriges syd- & västkust, där det om någonstans “blåser” jämt. För att inte tala om när det stormar… Nordanvinen över Vänern är en smekning i jämförelse med dessa vindar. Och vi som skall bo där nere, i Hamnstaden, kommer att ha varma bostäder och torrt om fötterna. Och när det blåser nordan får vi dessutom medvind när vi går / cyklar in till stan….

Och vilkan invånare född i Lidköping står i lä när det blåser kalla Vänervindar. Förmodar ingen eftersom vinden drar kallt på s.g.s alla gator & torg… Lidköping är ju känd som staden som har kalla vårar – m.a.o. inget nytt.

lidkoping
Gäst
lidkoping
12 September, 2011 12:32
Svarar  Napier

Vad du tycker är ointressant i sammanhanget.Det finns snart 1000 personer anmälda intressenter.
Många som inte bor i Lidköping. Precis lika olämplig som hamn och f,d industrilägen i Stockholm,Göteborg,Malmö.Köpenhamn.London,Hamburg för att nämna några närliggande.
Människan vill bo vid vatten.I detta fallet är det även i centralt.

Chryslerowner
Gäst
Chryslerowner
11 September, 2011 08:56

SANSLÖST! Att inte folk kan uppskatta trevliga inslag i en stadsmiljö, utan måste prompt förstöra! Om nu en allvarlig brand hade startat, då befinner sig brandmännen på kossajakt, bara för att någon tycker att sånt här är “roligt”. Dito för Polisen.

Guest
Gäst
Guest
11 September, 2011 08:59

Ursäkta språket – Men vilket jä..a sätt att göra så..
Inte är de några djurvänner i alla fall..

Dragonfly78
Gäst
Dragonfly78
11 September, 2011 09:07

Men nu får det väl ändå vara nog! Vad är det för idioter som finns i Lidköping? Låt djuren vara ifred!

Magnus Johansson
Gäst
11 September, 2011 09:26

Inte för å va sån men ska dom stackars djuren behöva beväpnad bevakning för att få va i fred???
Fattar inte idoterna som ska förstöra …Korna kunde ju blivit på körda el ngt annat dumt ..
Nä låt djuren få va i sitt hägn …
Tycker att det e lite trevligt med djur inslaget där nere ..hellre det än massa hus!!!

Glannman
Gäst
Glannman
11 September, 2011 10:38

En eloge att politikerna ändå försöker göra av de fulare områden till något fint.. Men jag tror det krävs lite mer vuxet folk i både rörelse och bostad kring djur nuförtiden. Moralen är så pass låg hos många att det är skrämmande..

mvh // johannes

nellan
Gäst
nellan
12 September, 2011 06:22

Varför inte bygga studentlägenheter eller lägenheter som studenter har råd att hyra!? Det ska nu byggas lägenheter för dom som har pengar. Som student vill man flytta hemifrån men det går inte med dessa höga hyror som är i stan. 

Och varför blanda in Göteborg eller Stockholm? vi är i Lidköping och prata då om “problemet” som är här. Det är inget fel med hamnstaden, men det finns inga studentlägenheter……………..

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
12 September, 2011 07:27

Lägg nu ner projektet med betande djur i området. Det finns ju bevisligen omogna personer som motarbetar detta genom att släppa ut de stackars djuren. Så låt djuren stanna på landet så att de inte blir utsatta för risk.

Vibor
Gäst
Vibor
12 September, 2011 07:51

Sätt upp web kameror/övervakningskameror så kan alla hjälpas åt att hålla koll på djuren!

Watchingeye
Gäst
Watchingeye
12 September, 2011 11:44

Det är lite slående att ingen har kommenterat “Nellans” kommentar ang bristen på billigt boende för unga i den här staden.
Det som byggs i Lidköping är genomgående ämnat för människor med rel hög inkomst, som har hus att sälja etc…..
I Hamnstaden kommer inga yngre ensamstående att kunna bo. Finns det ingen mer i denna kommun som anser att byggandets inriktning i Lidköping är ett dilemma?? ……fast omtanken om alla i samhället är ju en företeelse som blir allt mer sällsynt i dagens individinriktade samhälle……

Redaktören
Gäst
Redaktören
12 September, 2011 01:28
Svarar  Watchingeye

Det spelar ingen roll hur litet eller hur låg standarden är på hyreslägenheter. Skattereglerna driver upp hyrorna ändå. /red

lidkoping
Gäst
lidkoping
12 September, 2011 03:11
Svarar  Watchingeye

Vem skall svara? Fredrik Reinfeldt ? Läser nog inte LN. Vem skall betala pengarna som subventionerar till billiga hyror. Finns ingen annan än staten och där är det inte aktuellt med den alliansregering som vi har.

AnPet
Gäst
AnPet
12 September, 2011 03:45
Svarar  Watchingeye

Man kan inte ständigt vara uppkopplad, en del av oss har jobb att sköta också!
Men Nellan har alldeles rätt, det behövs bostäder för alla kategorier om en stad skall växa och inte bara statusprojekt som tilltalar folk med välfylld plånbok. AB Bostäder tyckte  inte att det var nog med fast jobb och ordnad ekonomi och aldrig haft betalningsanmärkningar när jag skulle flytta hit. Jag blev tillfrågad om jag hade någon referens i Lidköping. Min tidigare hyresvärd i Växjö dög inte som referens. Ett par hyresvärdar.med privathus sa rent ut att de helst ville hyra ut till någon från Lidköping. Jag förstår hur svårt det kan vara för en student eller den som har fått sitt första jobb och vill flytta hemifrån att få en bostad om man inte kan få loss pengar till insats.

Watchingeye
Gäst
Watchingeye
12 September, 2011 07:55

Redaktören påpekar att skattereglerna är boven i dramat ang frånvaron av billiga bostäder. Tänker inte säga emot då du säkerligen vet det bättre än jag gör.
Däremot har jag inte sett skymten av politisk vilja att möta de ungas behov av billigt boende. De, om några, kan ju bana väg…om viljan funnes….

….vad nu denna diskussion har med kossor att göra……Jaaa, just det.. Hamnstaden, denna härlighet, ska ju byggas där kossorna betar…glömde bort det för en stund…hmmm..  ;-)