Gå direkt till Nyheten (Ytterligare en konkursbegäran mot Saab)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ytterligare en konkursbegäran mot Saab

Publicerad Monday, 12 September 2011, 16:37 av Redaktionen

Saab Automobile lämnde vid 16-tiden in sin överklagan till hovrätten där man begär att få rekonstruera företaget. Samtidigt kunde konstateras att ytterligare ett fackförbund, Ledarna, begärt företaget i konkurs. Tidigare i dag meddelade Unionen att det begärt företaget i konkurs. /.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
HICT
Gäst
HICT
13 September, 2011 12:21

Jag vill visa all respekt för er som är anställda på Saab i den situation som ni befinner er i, det är inte lätt.

Men jag kan i denna stund inte förstå hur Saabs ledning kunnat fortsätta sitt drömmande under så många månader utan att varsla personal och därmed sänka kostnaderna. Visst hade man riskerat att personal skulle “hittat” andra arbeten och därmed tappat kritisk kompetens, men med återanställningslöfte om det vänder så hade det gått att hantera. Nu har man ju bara dragit på sig än större lönekostnader och eldat för kråkorna i och med att produktionen stått still och satt sig i en steg för steg värre situation utan att uppnå något. Man har spelat med de anställdas lojalitet som jag ser det (och kanske själva tagit ut stora ersättningar). Att inte de anställda dragit Viktor Muller i tjära och fjädrar är konstigt.
Finns det någon klok person med inblick som kan förklara för en utomstående som inte förstår hur Saabs ledning tänkt?