Gå direkt till Nyheten (Bygg ny riksväg 44 – i Vänern!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bygg ny riksväg 44 – i Vänern!

Publicerad Tuesday, 13 September 2011, 14:24 av Björn Smitterberg

En helt ny idé till dragning av en riksväg 44 förbi Filsbäck har kommit i ett medborgarförslag. Förslaget innebär att en vägbank skulle byggas i Vänern utanför Filsbäck.

Den nya vägen skulle enligt förslaget börja vid Källbyrondellen och gå ut över stranden norr om Truve och gå på en bank utanför badstränderna vid Truve och Filsbäck och därefter skära rakt igenom Östra sannorna och ansluta till nuvarande 44:an vid korsningen till Wennerbergsvägen.

Tore Svensson, Filsbäck, har lämnat förslaget tillsammans med ett par skisser. Vägbanken skall ha öppningar för bl a småbåtar. Banken skall utformas så att det blir badstrand på utsidan. Korsningarna som uppstår med järnvägen och Wennerbergsvägen skulle göras planfria. Tore Svensson tror att det här förslaget skulle vara billigare att genomföra än det som nu bearbetas – en väg till Skaravägen från Källbyrondellen öster om Filsbäck.

– Den nya vägen skulle stärka bilden av Lidköping som sjöfartsstad, skriver Tore Svensson.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hsko
Gäst
Hsko
13 September, 2011 02:13

Det här va det bästa förslag jag hört på länge.KANON

Guest
Gäst
Guest
13 September, 2011 05:37
Svarar  Hsko

Låt den gå vidare efter hela Vänerstranden, väster ut, så blir alla glada och nöjda som inte gillar projektet Hamnstaden !!!

Kerca
Gäst
Kerca
13 September, 2011 08:52

Spännande och framförallt en okonventionell idé. Undrar bara hur länge ett sånt projekt skulle behöva utredas. När man skulle flytta den lilla rännilen Svartebäcken några meter vid ridhusbygget så  gjordes en omfattande utredning om hur detta möjligen kunde påverka fiskbeståndet vid utsläppet i Vänern!!
Vågar inte tänka på hur många och långa utredningsjobb den föreslagna vägbanken skulle skapa då det för femtioelfte gången vore dags att analysera påverkan på grodor, fåglar, fiskar, myggor, ormar och allt annat utefter denna enligt vissa så oerhört värdefulla strandremsa. Lycka till med idén. 

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
14 September, 2011 08:54

Ska bli intressant att höra vad alla miljömuppar har att säga om detta!