Gå direkt till Nyheten (Tre brottare tog tre medaljer)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tre brottare tog tre medaljer

Publicerad Tuesday, 13 September 2011, 15:05 av Redaktionen

De tre deltagande LAS-ungdomarna återvände från BN-brottningarna i Uddevalla med tre medaljer.
Albin Mann och Wilma Olausson tog guld medan Anton Mann blev silvermedaljör.

BN-brottningarna var säsongens första tävling och lockade som vanligt ett stort antal norska klubbar. Exempelvis kom tre av Albin Manns fyra motståndare i pojkar 47 kilo från Norge och den moraliska finalen gick han mot Jacob Agerup, Fredrikstad.

Matchen gick till en tredje och avgörande period där Albin avgjorde med sina rullningar. Finalen mot Per Anders Kure, Sarpsborg, blev betydligt enklare och slutade med fallseger redan i den första perioden.

Anton Mann tog sig till final i pojkar 42 kilo efter två fallsegrar. Där mötte han den tuffe energibrottaren Sebastian Aak, Kolbotn, och förlorade första perioden med 0-3 efter att ha åkt på ett krysstag. I andra perioden tog Anton första perioden men fick till slut se sig besegrad av norrmannen med 1-3.

I flickor äldre 44 kilo stod Wilma Olausson i en klass för sig bland de tre deltagarna. Mot Moa Tåqvist och Malin Jönsson, båda från Trollhättan, blev det enkla fallsegrar i de första perioderna.

För Albin och Anton Mann väntar sista helgen i september ett läger i Sundsvall med ungdomslandslaget. Även Rasmus Boman, LAS, är uttagen till lägret.

Anton Mann, Wilma Olausson och Albin Mann tog alla medaljer när BN-brottningarna avgjordes i Uddevalla. Wilma och Albin vann sina respektive klasser.

Resultat, pojkar 42 kg:
1) Sebastian Aak, Kolbotn, Norge,
2) Anton Mann, Lidköping,
3) Daniel Strömnes, Sarpsborg, Norge.

47 kg:
1) Albin Mann, Lidköping,
2) Per Anders Kure, Sarpsborg, Norge,
3) Håvard Pedersen, d:o.

Flickor äldre, 44 kg:
1) Wilma Olausson, Lidköping,
2) Malin Jönsson, Trollhättan,
3) Moa Tåqvist, d:o.

– Göran Berglund