Gå direkt till Nyheten (Lidköping mot strömmen; Bostadspriserna stiger)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköping mot strömmen; Bostadspriserna stiger

Publicerad Wednesday, 14 September 2011, 09:16 av Björn Smitterberg

Priserna på bostadsrätter i Lidköping återhämtade sig något under sensommaren efter det tidigare kraftiga fallet. Medelpriset per kvadratmeter var 4.772 kronor vilket innebär att fallet det senaste halvåret har stoppat upp.

På sex månader har bostadsrätterna i Lidköping fallit 14 procent i pris. Detta fall pågick även i juli. Men i augusti har en återhämtning skett så att priserna stigit – förändringen började synas i slutet av juli.

Det innebär att statistiken fär perioden  från 1 mars till 1 september föll priserna med 14 procent, men under perioden juni, juli och augusti skedde en stabilisering och senare en tydlig höjning. Jämfört med 1 juni är priserna i dag 2 procent högre.

När det gäller priser på villor har 34 fastigheter bytt ägare de senaste tre månader, och det är för lite får att få en säker statistik. Preliminärt har dock priserna stigit i Lidköping. De överlåtelser som skett har gjorts till ett medelpris av 14.096 kronor per kvadratmeter. Om dessa uppgörelser är typiska skall villapriserna ha stigit med 9 procent – men det är alltså en osäker uppgift.