Gå direkt till Nyheten (Vad gäller om Terrasscaféet?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vad gäller om Terrasscaféet?

Publicerad Wednesday, 14 September 2011, 09:41 av Björn Smitterberg

Nästan varje dag dyker det nu upp nya uppgifter om Terrasscaféet och dess handläggning.
För att få lite ordning på detta har Lidköpingsnytt begärt att få en fullständig genomgång av handlingarna. Det finns uppgifter om avtal här som kan tolkas motsägelsefullt, och uppgifter som lämnades i somras tycks inte alltid vara riktiga i dag.

För att råda bot på det hela har därför en begäran om genomgång av hela historien begärts.

Enligt en uppgift i dag på förmiddagen hävdar Fastighetskontoret vid Lidköpings kommun att det delägande som funnits av Rådhuskonditoriet AB inte längre gäller, just denna del av ett avtal har inte förlängts. Samtidigt har Lidköpingsnytt handlingar som visar att kommunen redan för fyra år sedan godkände servering av bl a pizza i Terasscaféet – vilket krävde viss ombyggnad.

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
14 September, 2011 08:51

Låter utmärk att allt kommer upp till allmän beskådan.

Knazig
Gäst
Knazig
14 September, 2011 09:06

Verkar som det ligger mer än “en hund begraven här”

Spiken11
Gäst
Spiken11
14 September, 2011 09:23

Vad håller våra tjänstemän på med?
Upp med alla papper på bordet!
NU!

Redaktören
Gäst
Redaktören
14 September, 2011 09:56
Svarar  Spiken11

Kjell Hedvall har just meddelat att han bett tjänstemän se till att media får alla uppgifter i den här affären. Flera andra frågor har också uppkommit och här får red meddela att han inte är jurist. /red

HICT
Gäst
HICT
14 September, 2011 01:36
Svarar  Spiken11

Utan att veta så kan det kansk evara så att konstiga beslut fattats historiskt, men det är knappast en enskild tjänstemans fel. Det skall ju finnas rutiner och processer som stöd för tjänstemännen och det är nog här någonstans det brustit.Vi ser med spänning fram emot att få en mer utförlig beskrivning till vad som skett då man helt plötsligt har en hyrsegäst som tidigare byggt om/till och detta ses som hyrsegästens egendom. Det är detta förfarande jag ser fram emot att förstå.

Ser vi framåt så måste nog kommunen se till att få tillbaka ägandet över HELA Terasskaféet på något sätt (återköp?) för att kunna styra över vad hur det används om det är det man vill. Alternativt, sälj HELA klabbet och låt det bli helt privatägt.