Gå direkt till Nyheten (Medborgarförslag: Stoppa Hamnstaden!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Medborgarförslag: Stoppa Hamnstaden!

Publicerad Thursday, 15 September 2011, 13:16 av Björn Smitterberg

– Stoppa bygget av Hamnstaden, rädda Båthamnsparken.
Det skriver en Lidköpingsbo, Sune Strömberg, i ett medborgarförslag. Förslaget bygger på att inga avstadens grönområden skall bebyggas, att Båthamnsparken skall sparas så väl som Örthagsparken och Stadsträdgården.

I stället föreslås Hamnstaden byggas med hänsyn till grönområdena. Etapp 1 bör i stället ersättas av etapp 2 som alltså är i närheten av Framnässtranden. Etapp 1 mellan båthamnen och sjöfartshamnen innebär enligt förslagsställaren en privatisering av ett område med sjöutsikt för alla.