Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Ingen glad fyr…)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Ingen glad fyr…

Publicerad Friday, 16 September 2011, 07:53 av Björn Smitterberg

Redaktören är ingen glad fyr, inte efter vad som hände i måndags. Man kan lugnt påstå att redaktören är intelligent (?) men har otur när han tänker…

Redaktören tänkte sig att på måndagseftermiddagen göra ett reportage om hur Lidköpings fyr där längst ute på piren fyller 100 år. Fyrsällskapet var på plats och en minnesskylt skulle sättas upp.

25 minuter innan händelsen skulle tima gav sig redaktören i väg till fots från redaktionen på promenad mot piren och fyren. Väl framkommen till pirens fäste i stranden tittade redaktören på klockan – det var gott om tid, fem sex minuter. Men så tittade redaktören upp och upptäckte det hemska:
– Fel pir!

Redaktören var därmed chanslös att hinna – vägen till forts upp till Järnvägsbron, över Östra Hamnen, förbi värmeverket och ut på andra piren skulle lugnt ta så lång tid att redaktören skulle hinna i god tid till 200-årsminnet.

Så kan det gå till när redaktören blir frustrerad och förbannad på sig själv. Kom nu inte och fråga om det ösregnade också…

Redaktören läser…
… att regeringen vid regeringsförklaringen i dag redovisat att man skall till vissa luckor i sjukförsäkringen. Antagligen för att ingen skall få sjukförsäkring – eller?

Försvarsmakten…
… misstänker att det pågår främmande undervattenverksamhet utanför Göteborg. I Lidköping kan vi vara trygga, Göta kanal är stängd. Slussarna renoveras. 

Lidköpingsnytt har nu minskat sitt engagemang i facebook efter att under ett halvår ha lagt ut alla nyheter så blir det nu ett urval. Om nu någon tror att det är ett tillfälligt påhitt kan sägas att det är betydligt mer genomtänkt – sedan ett par månader – än det var att från början lägga ut nyheterna på facebook. Alla som läser mellan raderna förstår också att facebook inte varit någon succé för Lidköpingsnytts räkning.

På frågan …
… vad folk läser mest kan redaktören upplysa att sedan förra torsdagskvällen leder artikeln om kossorna i blivande Hamnstaden som var på rymmen. Lidköpingsnytt skrev om kossorna på söndagsmorgonen – klicka för att läsa. Det är också den artikel som fått mest kommentarer.

Apelsinpriset går till alla de anonyma som livat upp Lidköping med virkade blommor och andra konsthantverk.

Citronpriset går till den eller dom som släppte ut kossorna från sin hage i Hamnstaden..

Veckans vits kommer denna vecka från Tore Sahlström:

-Hörde du att Karlsson blev rasande när hans fru fick tvillingar?
-Ja, han rusade ut på stan och skulle leta upp den andra pappan.

Den historien påminner redaktören om Grönköpings Veckoblad – där det skrevs om att stadsläkaren var inbjuden till biblioteket en kväll för att hålla föredrag i ämnet Är barnlöshet ärftligt?

God helg.