Gå direkt till Nyheten (Stökig och bråkig natt i västra Skaraborg)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stökig och bråkig natt i västra Skaraborg

Publicerad Sunday, 18 September 2011, 08:38 av Redaktionen

Det har varit en stökig och bråkig natt i västra Skaraborg. Förutom så kallade streetrace i Skara och Götene har flera fyllerister omhändertagits i Skara, Lidköping och i Vara – där en 15-åring togs om hand kraftigt berusad.

På fredagskvällen tog poliser in en man född 1965 misstänkt för rattfylleri och grov olovlig körning. Vid kontroll hade han 1,18 promille. Han släpptes efteråt och återvände till McDonalds vid Ågårdsrondellen – där han tidigare hämtats. Nu på morgonen har poliser ägnat flera timmar åt att försöka lugna ned hotande bråk i anslutning till hamburgerrestaurangen – och den tidigare rattfyllerimisstänkte är en av dem som bråkar.

I Skara blev en person utkastad från en privat fest sedan han ofredat kvinnliga festdeltagare. Till slut larmades polis för att bli av med mannen. Han blev då våldsam mot poliserna och rapporteras för våldsamt motstånd. Manen är cirka 25 år.

Nya Stadens torg blev vid 2-tiden platsen för en misshandel. En person blev slagen så han föll hårt mot stenläggningen och därefter sparkad. Polisen har flera vittnesuppgifter och den skyldige har pekats ut genom tydliga signalement.

Tidigt på söndagsmorgonen kom larm om att det pågick en skadegörelse. Det var en parkerad mopedbil som utsattes för skadegörelsen av flera personer. Den stod parkerad nära Rörstrandsbron.