Gå direkt till Nyheten (Moderat förslag i kväll:
Använd kommunens lokaler i aktivt utvecklingsarbete)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Moderat förslag i kväll:
Använd kommunens lokaler i aktivt utvecklingsarbete

Publicerad Monday, 19 September 2011, 19:21 av Björn Smitterberg

De moderata ledamöterna i kommunfullmäktige i Lidköping föreslår i en motion att kommunen skall använda sina lokaler i ett aktivt utvecklingsarbete för ett levande centrum.

Bland annat föreslås en utredning om hur entreprenörer använder lokaler använda av kommunen. Dessutom vill man klarlägga vilka upplåtelseformer som finns till entreprenörer.

En del av motionen bygger på de frågor som uppkommit under sommarens debatt i Lidköpingsnytt om Terrasscasféet i Stadsträdgården. De moderata motionärerna skriver  i sin motion att det krävs allt mer av Lidköping för att få turisterna att stanna till i staden.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
23 September, 2011 10:24

Jag skulle vilja vet mer hur man tänker när det gäller denna motion!

Som den är skriven idag handlar det om en utredning gällande kommunen som fastighetsägare och kommunens lokaler.

Dit måste väl rimligen, i så fall, både AB Bostäder och Näringslivsfastigheter anses höra?

Skall i så fall dessa aktörer bakbindas sina möjlighter att agera som en fastighetsägare på marknaden? Känns som att man kan riskera att två så stora aktörer inte har handlingsfrihet.

Hur uppfattar desssa bolag motionen i sitt dagliga arbete? Vågar man hyra ut eller sitter man och väntar på om det skall komma nya ägardirektiv som styr åt annat håll än det man är van vid?

Är detta ett första steg i att konstatera att moderaterna kommer vilja sälja ut dessa två kommunala bolag vid en alliansvinst i valet 2014?

Ofta hyr ju kommunen ut lokaler till sig själv. Har kommunen framfört klagomål på sättet man hyr ut sina egna lokaler till sig själv?

För inte kan väl ett rätt enkelt ärendet som terrasscafét föranleda en motion som handlingsförlamar två helägda kommunala bolag??